ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Κρέπες με σπανάκι και ρικότα
Από σήμερα, η καλύτερη αλμυρή κρέπα της πόλης φτιάχνεται... στο σπίτι σου!
Υλικά για 4 μερίδες
Έτοιμο μείγμα για κρέπες
3/4 φλ. σπανάκι
1 φλ. μανιτάρια
2 κ.σ. ρικότα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Ψήνεις τις κρέπες με βάση τις οδηγίες που θα βρεις στη συσκευασία.
2. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 ºC.
3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνεις το λάδι και τσιγαρίζεις τα μανιτάρια και το σπανάκι, μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρεις το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνεις τα λαχανικά να κρυώσουν για 5 λεπτά.
4. Βουτυρώνεις ένα πυρίμαχο σκεύος και απλώνεις σε αυτό τέσσερις κρέπες.
5. Σε ένα μπολ βάζεις το σπανάκι, τα μανιτάρια, τη ρικότα, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεις καλά. Γεμίζεις κάθε κρέμα με 2 κ.σ. από το μείγμα και, στη συνέχεια, την διπλώνεις στη μέση.
6. Ψήνεις τις κρέπες για 20 λεπτά και σερβίρεις με λίγο φρέσκο σπανάκι.
Tip: Δεν σου αρέσει η ρικότα; Αντικατάστησέ την με τυρί-κρέμα ή ρεγκάτο.