ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Πίτσα με πεπερόνι, προβολόνε και ελιές
Ποιος μίλησε για μπελά; Η αγαπημένη μας ιταλική λιχουδιά φτάνει από το φούρνο στο πιάτο σου σε λιγότερο από 20 λεπτά!
Υλικά για 4 μερίδες
Έτοιμη ζύμη για πίτσα
Έτοιμη σάλτσα ντομάτας
150 g προβολόνε κομμένο σε φέτες
240 g μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες
50 g παρμεζάνα
1/2 φλ. μαύρες ελιές κομμένες σε ροδέλες
12 φέτες πεπερόνι
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200οC.
2. Ανοίγεις τη ζύμη και την απλώνεις σε ένα αλευρωμένο ταψί. Αλείφεις την επιφάνειά της με τη σάλτσα ντομάτας. Στη συνέχεια, ρίχνεις από πάνω τα τυριά, τις ελιές και το πεπερόνι.
3. Ψήνεις στην τελευταία σχάρα του φούρνου για 10-15 λεπτά. Αφού κρυώσει λίγο, κόβεις σε 8 κομμάτια και σερβίρεις.
Tip: Με πλούσια κρεμμώδη και πικάντικη γεύση, το προβολόνε δένει με τη γλύκα της ντομάτας και απογειώνει αυτήν την πίτσα.
Πηγή: www.delallo.com