Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πίτσα με πεπερόνι, προβολόνε και ελιές

Ποιος μίλησε για μπελά; Η αγαπημένη μας ιταλική λιχουδιά φτάνει από το φούρνο στο πιάτο σου σε λιγότερο από 20 λεπτά!


Φύλλις Νικολάου

Υλικά για 4 μερίδες

Έτοιμη ζύμη για πίτσα

Έτοιμη σάλτσα ντομάτας

150 g προβολόνε κομμένο σε φέτες

240 g μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες

50 g παρμεζάνα

1/2 φλ. μαύρες ελιές κομμένες σε ροδέλες

12 φέτες πεπερόνι

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200οC. 

2. Ανοίγεις τη ζύμη και την απλώνεις σε ένα αλευρωμένο ταψί. Αλείφεις την επιφάνειά της με τη σάλτσα ντομάτας. Στη συνέχεια, ρίχνεις από πάνω τα τυριά, τις ελιές και το πεπερόνι.

3. Ψήνεις στην τελευταία σχάρα του φούρνου για 10-15 λεπτά. Αφού κρυώσει λίγο, κόβεις σε 8 κομμάτια και σερβίρεις.

Tip: Με πλούσια κρεμμώδη και πικάντικη γεύση, το προβολόνε δένει με τη γλύκα της ντομάτας και απογειώνει αυτήν την πίτσα.

Πηγή: www.delallo.com

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 5 έως 12/5

Θα σας δοθεί η δυνατότητα να αποκαταστήσετε σχέσεις που έχουν υποστεί φθορές

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα