ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Αυτήν την εβδομάδα, ο Μάριος Ηλιόπουλος μάς φτάχνει Niihau
O head bartender του 6 d.o.g.s. μάς σερβίρει μια καπνιστή παραλλαγή του κλασικού sour cocktail, εμπνευσμένη από το απόκοσμο ηφαιστειακό τοπίο του νησιού Niihau στη Χαβάη.
Υλικά για 1 cocktail
50ml Empire London Dry Gin αρωματισμένο με φρέσκο σύκο
10ml Marie Brizard essence
15ml φρέσκο χυμό λεμονιού
20ml φυσικό χυμό ανανά
15ml σιρόπι αμυγδάλου
2 dash aphrodite bitters
3-4 dashes μαύρο κάρδαμο
λίγο ανθόνερο πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
1. Σε ένα σέικερ, ρίχνεις όλα τα υλικά εκτός από το ανθόνερο και χτυπάς καλά για μερικά λεπτά.
2.Ψεκάζεις ένα ποτήρι coupe με το ανθόνερο και διπλοσουρώνεις σε αυτό το περιεχόμενο του σέικερ.
3. Γαρνίρεις με μερικούς σπόρους μαύρου κάρδαμου.
Tip: Για να φτιάξεις το δικό σου αρωματισμένο gin, απλά βάζεις ένα φρέσκο σύκο μέσα σε ένα μπουκάλι με gin και το αφήνεις για 24 ώρες στο ψυγείο. Να θυμάσαι μόνο ότι αυτό το gin διατηρείται για μία εβδομάδα.
Photo credit: Πηνελόπη Γερασίμου