ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Η Ελευθερία Αλιφιεράκη μάς φτιάχνει σολομό με πορτοκάλι
Η δημιουργός του αγαπημένου μας blog μαγειρικής elalifieraki.blogspot.gr, σου προτείνει...
Υλικά:
Για 4 άτομα
4 φέτες φρέσκου σολομού
Για την μαρινάδα
Χυμό από 1 λεμόνι
Χυμό από 2 πορτοκάλια
3 κουταλιές σούπας μουστάρδα
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
3 κουταλιές σούπας λάδι
Λίγο ψιλοκομμένο άνηθο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της μαρινάδας και τα κάνουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Περιχύνουμε με αυτό το σολομό και τον αφήνουμε να μαριναριστεί το λιγότερο 1 ώρα.
2. Τις ψήνουμε είτε σε σχαροτήγανο, είτε σε αντικολλητικό τηγάνι (να είναι καλά πυρωμένα) ή τις βάζουμε στο φούρνο στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε στο γκριλ γύρω στα 7 λεπτά από κάθε πλευρά. Κατά την διάρκεια του ψησίματος περιχύνουμε σταδιακά με μέρος της μαρινάδας.
3. Σερβίρουμε με βραστά χορταράκια ή βραστά λαχανικά (μπρόκολο, κουνουπίδι) ή τέλος πάντων με ότι μας αρέσει.