Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ψαρονέφρι με μουστάρδα και δεντρολίβανο

Το μπον φιλέ του... χοιρινού συναντά το αρωματικό δεντρολίβανο και την πικάντικη μουστάρδα και μετατρέπεται σε ένα απόλυτα απολαυστικό πιάτο!


Φύλλις Νικολάου

Υλικά για 4 μερίδες

1 κιλό ψαρονέφρι 

2 κ.σ. μουστάρδα Dijon

1/4 φλ. γαλέτα

2 κ.γλ. δενδρολίβανο

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 220oC και βουτυρώνεις καλά ένα ταψί. Ανακατεύεις σε ένα πιάτο την γαλέτα και το δενδρολίβανο. 

2. Αλατοπιπερώνεις το κρέας και το αλείφεις με τη μουστάρδα. Στη συνέχεια, το βάζεις στο μείγμα γαλέτας-δεντρολίβανου και το γυρίζεις ώστε να καλυφθεί παντού.

3. Τοποθετείς το ψαρονέφρι στο φούρνο και το ψήνεις για 20 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο, το βάζεις σε έναν πάγκο κοπής και αφήνεις το κρέας να ξεκουραστεί για 15 λεπτά. 

4. Κόβεις το ψαρονέφρι σε λεπτές φέτες και το σερβίρεις. 

Tip: Θέλεις να δώσεις στο ψαρονέφρι σου μια πιο γλυκά γεύση; Πριν το περάσεις με τη μουστάρδα, άλειψέ το με λίγο βαλσάμικο ξύδι.

Πηγή: www.foodnetwork.com

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα

Προτεινόμενα

CELEBS

Ντορέττα Παπαδημητρίου: Πάσχα στην Πάρο με τους γιους της

Ποιοι φίλοι τους βρίσκονται μαζί τους στο νησί;

SELF-LOVE

7 πράγματα που πρέπει να κάνεις για να απολαμβάνεις περισσότερο τη ζωή

Συνέχισε να διαβάζεις αν νιώθεις να απολαμβάνεις πολύ λίγα και αναρωτιέσαι γιατί η ζωή δεν είναι πιο διασκεδαστική;

CELEBS

Κατερίνα Καινούργιου: Το άλμπουμ των πασχαλινών διακοπών της στη Μύκονο

Η έκπληξη που δέχτηκε από τον Γιάννη Πουλόπουλο