ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Brownies σοκολάτας με βατόμουρα
Αγαπάς τη σοκολάτα; Υπόκυψε στον πειρασμό, με αυτά τα λαχταριστά brownies.
Υλικά για 12 μερίδες
1/2 φλ. άγλυκο κακάο σε σκόνη
1 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 κ.σ. ανάλατο βούτυρο κομμένο σε μεγάλους κύβους
3/4 φλ. sour cream
1/2 φλ. βραστό νερό
1 φλ. μαύρη ζάχαρη
2 μεγάλα αβγά
4 κ.σ. λικέρ φραμπουάζ ή chambord
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
2 φλ. φρέσκα βατόμουρα + 1/2 φλ. βατόμουρα για το γαρνίρισμα
110 g μαύρη σοκολάτα την οποία έχεις λιώσει σε μπεν μαρί
Εκτέλεση:
1. Ρυθμίζεις το φούρνο στους 170°C και ψεκάζεις ένα ταψί (23 x 23 εκ.) με μαγειρικό σπρέι.
2. Ανακατεύεις 1/2 φλ. βραστό νερό και κακάο σε ένα μεγάλο μπολ, μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό. Προσθέτεις τη ζάχαρη, την sour cream, το βούτυρο, το εκχύλισμα βανίλιας και 2 κ.σ. λικέρ φραμπουάζ συνεχίζοντας να ανακατεύεις καλά. Ρίχνεις τα αβγά και χτυπάς μέχρι να αφομοιωθούν στο μείγμα. Παράλληλα, ρίχνεις το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και μία πρέζα αλάτι σε ένα μικρό μπολ και τα ανακατεύεις. Στη συνέχεια, το ενώνεις με τη ζύμη και χτυπάς καλά.
3. Κόβεις τα βατόμουρα στη μέση, τα ρίχνεις στη ζύμη και ανακατεύεις απαλά έτσι ώστε τα φρούτα να αφομοιωθούν καλά σε αυτήν.
4. Ρίχνεις το μείγμα στο ταψί και ψήνεις μέχρι οι άκρες του αρχίσουν να ξεκολλάνε από τα τοιχώματα του για περίπου 25 λεπτά. Αφήνεις το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά στο ταψί. Επειτα, τα αναποδογυρίζεις και τα τοποθετείς σε μία σχάρα ώστε να κρυώσει και η άλλη πλευρά. Τέλος, το επαναφέρεις στην αρχική του πλευρά.
5. Χωρίζεις το κέικ σε 12 κομμάτια. Απλώνεις με ένα μικρό πινέλο τις υπόλοιπες 2 κ.σ. λικέρ φραμπουάζ. Γαρνίρεις κάθε brownie με 2-3 φρέσκα brownie, το περιχύνεις με λίγη λιωμένη σοκολάτα και σερβίρεις.
Tip: Η διακριτικά ξινή γεύση του βατόμουρου εξισορροπεί την γλύκα της σοκολάτας.
Πηγή: www.ahappyfooddance.com