ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Quesadillas με κοτόπουλο
Ποιος είπε ότι το Μεξικό είναι μακριά; Αρκεί μια μπουκιά από αυτήν την πεντανόστιμη quesadilla για να μεταφερθείς στην καρδιά του!
Υλικά για 4 μερίδες
1/2 φλ. τσένταρ τριμμένο
1/2 φλ. μοτσαρέλα τριμμένη
1 φλ. στήθος κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
1/2 φλ. καλαμπόκι
1/2 φλ. πιπεριές κομμένες σε μικρά κομμάτια
1/2 φλ. ντομάτα κομμένη σε κύβους
1/2 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 τορτίγιες
λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
1. Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Όταν κάψει, ρίχνεις το κοτόπουλο και το τηγανίζεις για 10 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει πάρει χρώμα. Έπειτα, αποσύρεις το σκεύος από τη φωτιά και αφήνεις το κοτόπουλο να κρυώσει.
2. Στο ίδιο τηγάνι, ρίχνεις ξανά λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές, λίγο αλάτι και πιπέρι και αφήνεις τα λαχανικά να ψηθούν για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα μεταφέρεις σε ένα πιάτο.
3. Ανακατεύεις σε ένα μπολ τα τυριά, το κοτόπουλο, το καλαμπόκι, τις πιπεριές και την ντομάτα. Μοιράζεις το μείγμα σε 4 τορτίγιες, διπλώνεις στη μέση και στερεώνεις με μια οδοντογλυφίδα.
4. Στρώνεις μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετείς τις quesadillas σε αυτό. Βάζεις το φαγητό στο φούρνο και ψήνεις για 8-10 λεπτά στους 250οC. Βγάζεις τις οδοντογλυφίδες, κόβεις κάθε quesadilla στη μέση και σερβίρεις με λίγη sour cream ή κάποια άλλη σος της αρεσκείας σου.
Tip: Η quesadilla πρωτοέκανε την εμφάνισή της στα μεξικάνικα τραπέζια στα τέλη του 15ου αιώνα.
Πηγή: www.premierlife.ca