Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ψητός σολομός με μουστάρδα

Σήμερα στο πιάτο σου: διακριτική γεύση μουστάρδας, υπέροχα μυρωδικά και ένας τρυφερός σολομός που λιώνει στο στόμα.


Φύλλις Νικολάου

Υλικά για 4 μερίδες

4 φιλέτα σολομού

2 κ.σ. μουστάρδα Dijon

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο

1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.γ. άνηθο

4 κ.σ. ξηρό λευκό κρασί

λίγο αλάτι

λίγο πιπέρι

λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200οC. 

2. Αλατοπιπερώνεις το σολομό και από τις δύο πλευρές. Έπειτα, ρίχνεις σε ένα μπολ το σκόρδο και τα μυρωδικά και ανακατεύεις καλά. Προσθέτεις το κρασί και τη μουστάρδα και χτυπάς καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα απαλό και ομοιόμορφο μείγμα.

3. Ραντίζεις ένα ταψάκι με λίγο ελαιόλαδο και σε αυτό τοποθετείς τα φιλέτα. Αλείφεις καλά το σολομό με το μείγμα.

4. Ψήνεις για 10 λεπτά και σερβίρεις. 

Tip: Αν βρίσκεις τη γεύση της μουστάρδας Dijon πολύ πικάντικη για τα γούστα σου, πρόσθεσε λίγο μέλι στο μείγμα με το οποίο θα αλείψεις το σολομό.

Πηγή: www.dinnerwithdeems.com

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 5 έως 12/5

Θα σας δοθεί η δυνατότητα να αποκαταστήσετε σχέσεις που έχουν υποστεί φθορές

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα