Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η Ελευθερία Αλιφιεράκη μάς φτιάχνει μπρουσκέτες με αλλαντικά και ρόκα 

Η δημιουργός του αγαπημένου μας blog μαγειρικής elalifieraki.blogspot.gr, σου προτείνει... 


Ελευθερία Αλιφιεράκη

Υλικά:

½ κιλό ψωμί πολύσπορο (προτίμησε από φούρνο, όχι του τοστ)

200 γρ. τυρί γραβιέρα Κρήτης τριμμένο

200 γρ. σαλάμι αέρος κομμένο σε φέτες

2 ντομάτες φρέσκες κομμένες σε μικρά κυβάκια

1 ματσάκι φρέσκια ρόκα

Εκτέλεση:

1. Κόβουμε σε φέτες το ψωμί και απλώνουμε πάνω τους το σαλάμι, μετά την ντομάτα και στο τέλος το τυρί. Βάζουμε τις φέτες σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

2. Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180ο C, σε αντιστάσεις ή αέρα μέχρι να λιώσει το τυρί, γύρω στα 8 με 10 λεπτά.

3. Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε τις μπρουσκέτες απλώνοντας πάνω τους μπόλικη ρόκα που την αλατίζουμε ελαφρά.  

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γευστικό ταξίδι στην Ιταλία με pasta Puttanesca

Ζυμαρικά που μυρίζουν Μεσόγειο Θάλασσα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις

Προτεινόμενα

ΥΓΕΙΑ

Πόση ώρα μετά τον πρωινό σου καφέ πρέπει να βουρτσίσεις τα δόντια σου

Η απάντηση των ειδικών μπορεί να σε εκπλήξει

FASHION TRENDS

Dressed in white: 7 κομμάτια για να εντάξεις το λευκό στην γκαρνταρόμπα σου αυτή την άνοιξη

Κλασικό και αγαπημένο, το λευκό είναι για ακόμη μια σεζόν τάση και φοριέται δίνοντας φως στις εμφανίσεις μας

ASK THE EDITOR

Τι είναι το skin slugging και πώς να το εντάξεις στο skincare routine σου

Σου λύνουμε την απορία, μέσα από όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για μια τάση στο skincare που όλο και εξαπλώνεται