Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ραβιόλια με λεμόνι και ρόκα

Σπάσε την παράδοση αντικαθιστώντας την κόκκινη σάλτσα με λαχανικά και δώσε νέα, φρέσκια γεύση στα ζυμαρικά σου!


Φύλλις Νικολάου

Υλικά για 6 μερίδες

1 πακέτο ραβιόλια 

3 φλ. ρόκα

1/4 φλ. καρύδια

3 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμόνι 

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Ετοιμάζεις τα ραβιόλια με βάση τις οδηγίες που θα βρεις στη συσκευασία. Όταν είναι έτοιμα, τα σουρώνεις, κρατάς 1 φλ. από το ζουμί τους και βάζεις την κατσαρόλα πάλι στη φωτιά.

2. Ρίχνεις στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο. Σε αυτό σοτάρεις τη ρόκα και το χυμό λεμόνι με λίγο αλάτι και πιπέρι, μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα λαχανικά. Στη συνέχεια, προσθέτεις το ζωμό των ζυμαρικών και τα καρύδια. Όταν η σάλτσα αρχίζει να πήζει, ρίχνεις στην κατσαρόλα τα ραβιόλια και ανακατεύεις καλά.

3. Αποσύρεις το σκεύος από τη φωτιά, μοιράζεις τα ζυμαρικά στα πιάτα και σερβίρεις! 

Tip: Με μόλις 300 θερμίδες ανά μερίδα, σίγουρα θα λατρέψεις αυτό το πιάτο!

Πηγή: www.entwine-wines.com

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 6 Μαΐου

Ασχοληθείτε με κάτι πρωτοποριακό και διαφορετικό πριν η ανία χτυπήσει την πόρτα σας

ΤΑΞΙΔΙ

Πασχαλινές διακοπές και «ταξιδεύουμε» σε μνημεία, πόλεις μέχρι και ζούγκλες σε όλο τον κόσμο

Από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού σου περιηγήσου σε υπέροχα μέρη με τους φίλους, τον σύντροφο ή την οικογένειά σου

CELEBS

Eurovision: «Εκτόξευση» για το Zari στα προγνωστικά του televoting

Σε ποια θέση βρίσκεται η Μαρίνα Σάττι στην ψηφοφορία του κοινού;