ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Ραβιόλια με λεμόνι και ρόκα
Σπάσε την παράδοση αντικαθιστώντας την κόκκινη σάλτσα με λαχανικά και δώσε νέα, φρέσκια γεύση στα ζυμαρικά σου!
Υλικά για 6 μερίδες
1 πακέτο ραβιόλια
3 φλ. ρόκα
1/4 φλ. καρύδια
3 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμόνι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Ετοιμάζεις τα ραβιόλια με βάση τις οδηγίες που θα βρεις στη συσκευασία. Όταν είναι έτοιμα, τα σουρώνεις, κρατάς 1 φλ. από το ζουμί τους και βάζεις την κατσαρόλα πάλι στη φωτιά.
2. Ρίχνεις στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο. Σε αυτό σοτάρεις τη ρόκα και το χυμό λεμόνι με λίγο αλάτι και πιπέρι, μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα λαχανικά. Στη συνέχεια, προσθέτεις το ζωμό των ζυμαρικών και τα καρύδια. Όταν η σάλτσα αρχίζει να πήζει, ρίχνεις στην κατσαρόλα τα ραβιόλια και ανακατεύεις καλά.
3. Αποσύρεις το σκεύος από τη φωτιά, μοιράζεις τα ζυμαρικά στα πιάτα και σερβίρεις!
Tip: Με μόλις 300 θερμίδες ανά μερίδα, σίγουρα θα λατρέψεις αυτό το πιάτο!
Πηγή: www.entwine-wines.com
SELECTIONS
- Πώς να φορέσεις τα παστέλ χρώματα
- «Αν είχα πάει με όλες τις γυναίκες με τις οποίες ισχυρίζονταν οι φήμες, δεν θα είχα τον χρόνο να γυρίσω ούτε μια ταινία!» Τζορτζ Κλούνεϊ
- «Δεν δημιουργώ μουσική για τα μάτια. Κάνω μουσική για τα αυτιά» Adele
- Το κεράκι της Λαμπρής – ένα παραμύθι για τη δύναμη της αγάπης