Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κοτόπιτα με χωριάτικα μπισκότα

Όλο το comfort food σε μια «πίτα», που σου υπόσχεται να νιώσεις χορτάτη και χαρούμενη μέχρι να πιάσεις... πάτο!


Φύλλις Νικολάου

Υλικά για 6 μερίδες

*Για τα μπισκότα

1/2 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης 

1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 

1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα

1/4 κ.γ. αλάτι

3 κ.σ. βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ κρύο κομμένο σε κομμάτια

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος 

2 κ.σ. ηλιέλαιο

*Για τη γέμιση

700 g κοτόπουλο στήθος χωρίς την πέτσα κομμένο σε κύβους του 1 εκ.

4 κ.γ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι κομμένο

2 καρότα κομμένα

2 ρίζες σέλινο κομμένες

225g φρέσκα φασολάκια ψιλά καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια του 1 εκ. 

2 σκελίδες σκόρδο

1 1/2 φλ. γάλα με 1% λιπαρά

1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλ. ζωμός κοτόπουλου 

1 φλ. αρακάς κατεψυγμένος

1 1/2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Ετοιμάζεις τη γέμιση: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνεις 2 κ.γ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια, ρίχνεις το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνεις και το τσιγαρίζεις για 5 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Μεταφέρεις το κοτόπουλο και τους χυμούς του σε ένα μπολ.

2. Βάζεις το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και το ζεσταίνεις σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνεις το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλινο και τα μαγειρεύεις μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν για περίπου 3 λεπτά. Έπειτα, προσθέτεις τα φασολάκια, το σκόρδο, λίγο αλάτι, και πιπέρι και τα μαγειρεύεις για 2 ακόμη λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Περιχύνεις τα λαχανικά με το γάλα.

3. Ανακατεύεις καλά σε ένα μπολ το αλεύρι και το ζωμό, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και να διαλυθεί καλά το αλεύρι. Στη συνέχεια, το ρίχνεις στο τηγάνι με το γάλα και τα λαχανικά, ανακατεύοντας καλά μέχρι το μείγμα να αρχίσει να βράζει. Χαμηλώνεις λίγο τη θερμοκρασία και μαγειρεύεις για 2 λεπτά. Βάζεις ξανά το κοτόπουλο (με το ζουμί του) στο τηγάνι μαζί με τον αρακά και το θυμάρι και ανακατεύεις. Αποσύρεις από τη φωτιά και με ένα κουτάλι χωρίζεις το μείγμα σε 6 μερίδες και το τοποθετείς σε 6 μικρά στρογγυλά πυρέξ ή ταψάκια. 

4. Φτιάχνεις τα μπισκότα: Χτυπάς ελαφρά σε ένα μίξερ τα δύο είδη αλευριού, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι ώστε να αναμειχθούν καλά. Προσθέτεις το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ και χτυπάς, μέχρι να δημιουργηθούν μεγάλα κομμάτια ζύμης. 

5. Ανακατεύεις τη κρέμα γάλακτος και το λάδι σε ένα μπολ. Όταν το μείγμα γίνει απαλό, το ρίχνεις στο μίξερ και το χτυπάς μέχρι να σφίξει λίγο η ζύμη. Τέλος, χωρίζεις τη ζύμη σε 6 κομμάτια.

6. Μεταφέρεις τη γέμιση σε ένα ταψί και σκεπάζεις με τα μπισκότα. Ψήνεις το φαγητό στους 190°C, για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να τα μπισκότα να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

Tip: Προτίμησε το βούτυρο που θα χρησιμοποιήσεις στη συνταγή να παράγεται από 100% φρέσκο γάλα αγελάδος και να μην περιέχει συντηρητικά, όπως το νέο βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.