Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τόνος με noodles και μπιζέλια

Μια κινέζικη συνταγή με μεσογειακό ταμπεραμέντο, που σίγουρα θα σε εντυπωσιάσει!


Φύλλις Νικολάου

Υλικά για 4 μερίδες

2 φέτες σταρένιο ψωμί

225 γρ. noodles με αβγό 

2 φλ. κατεψυγμένα μπιζέλια

1 φλ. καρότο τριμμένο

2 κ.σ ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

2 κονσέρβες τόνος σε λάδι

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος

1/2 φλ. φύλλα μαϊντανού 

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Ψήνεις το ψωμί στην τοστιέρα μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια, το σπας σε μικρά κομμάτια και το αφήνεις να κρυώσει λίγο.

2. Μαγειρεύεις τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και προσθέτεις σε αυτά τα μπιζέλια, τα 2 τελευταία λεπτά. Κρατάς 1/2 φλ. ζουμί από τα ζυμαρικά σου.

3. Μεταφέρεις ξανά τα noodles στην κατσαρόλα. Ρίχνεις το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το καρότο, ανακατεύεις καλά και μαγειρεύεις σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 30 λεπτά. 

4. Σβήνεις τη φωτιά και προσθέτεις το ζουμί που κράτησες από το σούρωμα, την κρέμα γάλακτος, τον τόνο με το λάδι του, τον μαϊντανό και λίγο αλάτι και ανακατεύεις καλά. Προσθέτεις πιπέρι και σερβίρεις, ρίχνοντας τα κρουτόν από πάνω. 

Tip: Δεν βρίσκεις noodles; Στη θέση τους, μπορείς να χρησιμοποιήσεις βίδες.

Πηγή: www.seriouseats.com

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

Πώς οι οροί υαλουρονικού οξέος να κρατούν το δέρμα σας ενυδατωμένο

Δώστε στην επιδερμίδα σας αυτή την έξτρα υγρασία

CELEBS

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Άφαντος ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον Χριστό ως παιδί

Κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκεται ο Λορέντζο Μονέ

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Πιστεύω ότι το αύριο είναι άλλη μια μέρα και πιστεύω στα θαύματα». Όντρεϊ Χέμπορν

Το απόλυτο icon κομψότητας και σοφίας γεννήθηκε στις 4 Μαΐου 1929 κ αλλά συνεχίζει να μας εμπνέει