Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κεφτέδες με σάλτσα ντομάτας και βασιλικού

Αρκεί λίγη σάλτσα ντομάτας και το μεθυστικό άρωμα του βασιλικού για να απογειώσεις τους κεφτέδες σου!


Φύλλις Νικολάου

Υλικά για 4 μερίδες

1 κιλό κιμά

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομένο

½ φλ. κρουτόν

3 κ.σ. γάλα 

1 αβγό

1 κ.σ. μουστάρδα Dijon

1 κ. σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

1 κ.γ. σκόρδο σε πούδρα

2/3 φλ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας με βασιλικό

αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Ζεσταίνεις τον φούρνο στους 200οC.

2. Σε ένα μπολ ρίχνεις τον κιμά, τα κρεμμύδια, το κρουτόν, το γάλα, τα αυγά, την μουστάρδα, τον μαϊντανό, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και 1/4 από σάλτσα με το βασιλικό και ανακατεύεις πολύ καλά.

3. Βάζεις το μείγμα σε μια λαδόκολλα. Στη συνέχεια, πλάθεις τους κεφτέδες και ρίχνεις από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα. Ψήνεις μέχρι οι κεφτέδες να πάρουν χρώμα, για 20-25 λεπτά. 

Tip: Κάν’το όπως οι Ιταλοί! Συνδύασε τους κεφτέδες σου με σπαγγέτι, λιγκουίνι ή μπουκατίνι και θα μας... θυμηθείς!

Πηγή: www.savorysimple.net

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια για 29/4 έως 4/5

Πριν πάρετε οριστικές αποφάσεις σε οτιδήποτε, χρειάζεται να βάζετε μπροστά τη λογική

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα