Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η Ελευθερία Αλιφιεράκη μάς φτιάχνει ταλιατέλες με καπνιστό σολομό

Η δημιουργός του αγαπημένου μας blog μαγειρικής elalifieraki.blogspot.gr, σου προτείνει...


Ελευθερία Αλιφιεράκη

Υλικά:

1/2 κιλό ταλιατέλες

Για τη σάλτσα με σολομό:

400γρ. καπνιστό σολομό

500ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

Δύο σφηνάκια βότκα

Άνηθο μισό ματσάκι

Λίγο ελαιόλαδο για το σωτάρισμα

Εκτέλεση:

1. Ξεκινάμε βάζοντας τις ταλιατέλες να βράζουν και ταυτόχρονα ετοιμάζουμε το σολομό.

2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια που έχουμε κόψει σε λεπτές ροδέλες. Στη συνέχεια κόβουμε σε κομμάτια το σολομό, σε μέγεθος σπιρτόκουτου, και τον προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε για 5 λεπτά και σβήνουμε με τη βότκα. Σε ένα λεπτό ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε γύρω στα 3 λεπτά. Σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο και είναι έτοιμο.

3. Βάζουμε σε ένα πιάτο ταλιατέλες (τις έχουμε σουρώσει) και προσθέτουμε από πάνω σάλτσα με σολομό!

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός