ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Η Ελευθερία Αλιφιεράκη μάς φτιάχνει μπακλαβαδάκια της Ευτυχούλας
Η δημιουργός του αγαπημένου μας blog μαγειρικής elalifieraki.blogspot.gr, σου προτείνει...
Υλικά:
½ κιλό φύλλο κρούστας
Λίγο βούτυρο (φυτίνη) για το άλειμμα)
Για το σιρόπι:
1 ½ ποτήρια νερού νερό
2 ποτήρια νερού ζάχαρη
4 κουταλιές σούπας μέλι
1 φλούδα λεμονιού
Για την γέμιση:
½ κιλό καρύδια κοπανισμένα (όχι εντελώς)
100 γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα και κοπανισμένα (όχι εντελώς)
4 κουταλιές σούπας σουσάμι καβουρντισμένο
1 κουταλιές σούπας κανέλλα
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο (τριμμένο)
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας μέλι
Για το τελείωμα:
100 γρ. χοντροκομμένο φιστίκι Αιγίνης
Εκτέλεση:
1. Ανακατεύουμε τα υλικά για την γέμιση όλα μαζί.
2. Απλώνουμε τα φύλλα μπροστά μας, με την φαρδιά πλευρά προς εμάς. Παίρνουμε μια κουταλιά της σούπας γέμιση και την απλώνουμε κατά μήκος στην άκρη του φύλλου. Τυλίγουμε τρεις φορές και κόβουμε με μαχαίρι για να χωρίσουμε το τυλιγμένο από το υπόλοιπο φύλλο. Το τυλιγμένο, το γυρνάμε σε σαλίγκαρο και το βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει η γέμιση.
3. Τα αλείφουμε με ένα πινέλο με βούτυρο (φυτίνη) και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις ή αέρα στους 180ο C, μέχρι να ροδίσουν (περίπου 15 με 20 λεπτά).
4. Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βάζοντας τα υλικά να βράσουν, για 10 λεπτά περίπου, σε μια κατσαρόλα.
5. Σιροπιάζουμε τα μπακλαβαδάκια που έχουν κρυώσει, ρίχνοντας τα ένα-ένα στην κατσαρόλα με το καυτό σιρόπι.
6. Πασπαλίζουμε με τα φιστίκια Αιγίνης και τα βάζουμε σε χαρτάκια!
SELECTIONS
- Δαμάζοντας τις ορμόνες – όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το πιο «μαγικό» συστατικό του οργανισμού σου
- «Ο τίτλος Πρέσβειρα της Βραζιλιάνικης Μουσικής είναι μια δικαίωση για την αφοσίωσή μου στη μουσική» Μιράντα Βερούλη
- 5 αντιηλιακά με χρώμα που θα σου λύσουν τα χέρια αυτό το καλοκαίρι
- 5 κοινά λάθη που κάνεις στο μανικιούρ και το πεντικιούρ και καταστρέφουν την ποιότητα των νυχιών σου