ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
O Jean Louis Capsalas μάς φτιάχνει σύκα γεμιστά με μους τυριών, μπουκέτο άγριας ρόκας και βινεγκρέτ βατόμουρο, crispy chamon prosuto
Ο executive chef του “Δειπνοσοφιστήριον Catering” σού προτείνει...
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
4 μεγάλα φρέσκα σύκα
4 φέτες χαμόν σεράνο
12 φρέσκα βατόμουρα
80 gr baby ρόκα
60 gr ανθότυρο
30 gr κατίκι Δομοκού
αλάτι, πιπέρι
ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ
2/3 ελαιόλαδο
1/3 ξύδι βατόμουρο
αλάτι
πιπέρι
1 κουταλάκι καφέ μουστάρδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ανακατεύουμε με σύρμα τα δυο τυριά και λίγο πιπέρι.
2. Ξεφλουδίζουμε τα σύκα και κόβουμε το πάνω μέρος, δημιουργώντας ένα καπάκι.
3. Με ένα κορνέ ή με ένα κουτάλι μικρό γεμίζουμε τα σύκα με τη μους τυριών (που έχουμε δημιουργήσει από πριν).
4. Απλώνουμε τις φέτες χαμόν στο ταψί του φούρνου και τις ψήνουμε στους 80C για 30 λεπτά ώστε να γίνουν τραγάνες.
5. Σερβίρουμε στο πιάτο τη ρόκα μαρινέ με την βινεγκρέτ βατόμουρο, τα σύκα, τα βατόμουρα και τα κομματάκια με το τραγανό χαμόν.