ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Πίτσα με τσένταρ, παντζάρι και μήλο
Η πιο ιδιαίτερη πίτσα που έχεις φάει ποτέ "απαιτεί" παντζάρια, μήλα και 30 λεπτά από τον χρόνο σου!
Υλικά για 4 μερίδες
Έτοιμη ζύμη για πίτσα
1 1/2 φλ. τσένταρ τριμμένο
2 μικρά μήλα (ποικιλίας Royal Gala ή Fuji) καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
2 μικρά παντζάρια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
1/4 κ.γ. αλάτι
1/8 κ.γ. πιπέρι
1 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 220οC.
2. Στρώνεις μια λαδόκολλα σε ένα ταψί. Ανοίγεις τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, τη μεταφέρεις στο ταψί και τη ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο. Καλύπτεις τη ζύμη με το μισό τυρί και από πάνω βάζεις τα μήλα και παντάρια. Τέλος, ρίχνεις το υπόλοιπο τυρί και προσθέτεις το αλάτι, το πιπέρι και το δεντρολίβανο.
3. Ψήνεις στην τελευταία σχάρα του φούρνου για 10-12 λεπτά. Αφού κρυώσει λίγο, κόβεις σε 8 κομμάτια και σερβίρεις.
Tip: Τα παιδιά σου αρνούνται να δοκιμάσουν τα παντζάρια; Αυτή η πίτσα σίγουρα θα τα πείσει να τα βάλουν στο πιάτο τους.
Πηγή: www.wellplated.com
SELECTIONS
- Ποια fashion items αξίζει πραγματικά να αναζητήσεις σε καταστήματα με vintage προϊόντα;
- 4 λόγοι για τους οποίους τα leave-in προϊόντα μπορούν να μεταμορφώσουν τα μαλλιά σου
- Σε ποια ηλικία πρέπει να ξεκινήσω τη χρήση κρέμας ματιών και για ποιους λόγους;
- Το κούρεμα princess bob είναι το hot trend για το καλοκαίρι