ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Σάλτσα πέστο με άγριο σκόρδο
Ψάχνεις για μια καινούρια γευστική εμπειρία; Πέστο... κι έγινε, με αυτήν την υπέροχη παραλλαγή της κλασικής συνταγής!
Υλικά για 2 μικρά βάζα
150g άγριο σκόρδο χωρίς τα κοτσάνια
50g ηλιόσπορος
50 g παρμεζάνα 100 g
75ml ηλιέλαιο
2 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση:
1. Πλένεις καλά το σκόρδο και το αφήνεις να στεγνώσει. Στη συνέχεια, το κόβεις, το βάζεις σε ένα μπλέντερ και το χτυπάς μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα.
2. Προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάς καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα απαλό μείγμα.
3. Μεταφέρεις το πέστο στο βάζο, πιέζοντας καλά τη σάλτσα με ένα κουτάλι. Καλύπτεις το πέστο με μια λεπτή στρώση ηλιέλαιο. Τέλος, κλείνεις τα βαζάκια και τα αποθηκεύεις στο ψυγείο.
Tip: Αυτή η σάλτσα διατηρείται στο ψυγείο για περίπου 15 ημέρες. Αν θες το πέστο σου να «ζήσει» περισσότερο, μπορείς να το αποθηκεύσεις στην κατάψυξη.
Πηγή: www.theseedblog.com
SELECTIONS
- Ποια fashion items αξίζει πραγματικά να αναζητήσεις σε καταστήματα με vintage προϊόντα;
- 4 λόγοι για τους οποίους τα leave-in προϊόντα μπορούν να μεταμορφώσουν τα μαλλιά σου
- Σε ποια ηλικία πρέπει να ξεκινήσω τη χρήση κρέμας ματιών και για ποιους λόγους;
- Το κούρεμα princess bob είναι το hot trend για το καλοκαίρι