ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Ποπ κορν με κόκκινο πιπέρι και λάιμ
Τα σπιτικά movie nights μόλις απέκτησαν το ιδανικό σνακ!
Υλικά για 6 μερίδες
1/4 φλ. ηλιέλαιο
1/2 φλ. ποπ κορν (μη αποφλοιωμένο καλαμπόκι)
1 1/4 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
1 1/4 κ.γ. κύμινο
1/2 κ.γ. χοντρό αλάτι
1/2 λάιμ στυμμένο
1 κ.σ. ξύσμα λάιμ
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ ανακατεύεις το ξύσμα του λάιμ, το πιπέρι, το αλάτι και το κύμινο.
2. Ζεσταίνεις το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Όταν κάψει, ρίχνεις τους σπόρους του καλαμποκιού και σκεπάζεις την κατσαρόλα. Περιμένεις μέχρι να «σκάσει» το ποπ κορν και αποσύρεις από τη φωτιά.
3. Όσο είναι ζεστό το ποπ κορν, το πασπαλίζεις με το μείγμα των μπαχαρικών, περιχύνεις με το χυμό λάιμ και σερβίρεις.
Tip: Ποιο είναι το μυστικό για τραγανό ποπ κορν; Όσο «σκάνε» οι σπόροι, φρόντισε να κουνάς συνέχεια την κατσαρόλα, με το καπάκι ελάχιστα ανοιχτό, ώστε να φεύγει ο ατμός.
Πηγή: www.marthastewart.com
SELECTIONS
- Τα μαλλιά μας τώρα έχουν ταυτότητα!
- Η Zendaya έλαμψε στην πρεμιέρα της νέας της ταινίας μέσα σε μια ξεχωριστή δημιουργία Ελληνίδας δημιουργού
- Η Margot Robbie υιοθετεί το πιο trendy κούρεμα της χρονιάς και τώρα θέλουμε να αποκτήσουμε κι εμείς bob
- Η ρουτίνα ομορφιάς της Jennifer Garner, που είχε γενέθλια στις 17 Απριλίου