Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η Ελευθερία Αλιφιεράκη μάς φτιάχνει παέγια με θαλασσινά

Η δημιουργός του αγαπημένου μας blog μαγειρικής elalifieraki.blogspot.gr, σου προτείνει... 


Ελευθερία Αλιφιεράκη

Υλικά:

2 σουπιές ή 2 καλαμάρια κομμένα σε μικρά κομμάτια

250 γρ. γαρίδες μέτριο μέγεθος (φρέσκες ή κατεψυγμένες)

1 κούπα μύδια κατεψυγμένα

1 πακετάκι καβουρόψιχα ή σουρίμι

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 δαφνόφυλλο

2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες

1 κούπα αρακά

10 ντοματίνια

½ ματσάκι μαϊντανό

2 πρέζες κρόκο Κοζάνης

4 κούπες ρύζι αρμπόριο ή Καρολίνα

7 κούπες ζωμό κοτόπουλο ή νερό (σε αυτήν την περίπτωση προσθέστε 2 κύβους  νοστιμιάς κοτόπουλο)

¼ κούπας ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο

Ξύσμα 2 λεμονιών

Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Σε ένα τηγάνι τύπου γουόκ βάζουμε το λάδι και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι και την σουπιά και μετά από 3 λεπτά, το σκόρδο, τις πιπεριές, τον αρακά,  και τα ντοματίνια. Τα ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι, το ζωμό, τον κρόκο Κοζάνης και το δαφνόφυλλο. Χαμηλώνουμε την φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν για 7-8 λεπτά.

2. Σε αυτό το σημείο απλώνουμε πάνω στο ρύζι μας τα μύδια, τις γαρίδες και την καβουρόψιχα και τα βυθίζουμε ελαφρά μέσα στο ρύζι μας. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα ακόμα λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι μας.

3. Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού. 

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της