Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Fudge σοκολάτας με φιστίκια Αιγίνης

Γρήγορο, εύκολο και... λιώνει στο στόμα! Με άλλα λόγια: θα μας ευχαριστείς για αυτήν την στιγμή!


Φύλλις Νικολάου

Υλικά για 64 κομμάτια

350g μαύρη σοκολάτα ή σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια

1 ζαχαρούχο γάλα

30g ανάλατο βούτυρο

150g φιστίκια Αιγίνης καθαρισμένα και κομμένα στα μεγάλα κομμάτια

1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

1. Σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, βάζεις τη σοκολάτα, το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο και το αλάτι και ανακατεύεις μέχρι το μείγμα να λιώσει καλά.

2. Ρίχνεις τα φιστίκια στη σοκολάτα και ανακατεύεις καλά, ώστε να ενσωματωθούν στο μείγμα.

3. Στρώνεις μια διαφανή μεμβράνη σε ένα μικρό ορθογώνιο ταψάκι, με τις πλευρές τις λίγο να εξέχουν ώστε να μπορείς να ξεφορμάρεις εύκολα στο fudge σου αφότου παγώσει. Ρίχνεις το μείγμα πάνω στη μεμβράνη και απλώνεις ώστε να ισιώσει.

4. Βάζεις το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να πήξει καλά, για περίπου 2-3 ώρες. Μόλις παγώσει καλά, το βγάζεις από το ψυγείο, αφαιρείς τη μεμβράνη, το κόβεις σε μικρά κομμάτια και σερβίρεις,

Tip: Το έκοψες; Μην ξεχάσεις να το αποθηκεύσεις στο ψυγείο!

Πηγή: www.cf.kleinworthco.com

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

Προτεινόμενα

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Πώς να «βελτιώσεις» το κάρμα σου με απλούς τρόπους

Γιατί ποιος δεν χρειάζεται ένα καλό κάρμα!

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 6 Μαΐου

Ασχοληθείτε με κάτι πρωτοποριακό και διαφορετικό πριν η ανία χτυπήσει την πόρτα σας

ΤΑΞΙΔΙ

Πασχαλινές διακοπές και «ταξιδεύουμε» σε μνημεία, πόλεις μέχρι και ζούγκλες σε όλο τον κόσμο

Από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού σου περιηγήσου σε υπέροχα μέρη με τους φίλους, τον σύντροφο ή την οικογένειά σου