Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σούπα με κουνουπίδι και salsa αβοκάντο

Ταιριάζει το κρεμμώδες αβοκάντο με το ιδιαίτερο και «παρεξηγημένο» κουνουπίδι; Κι όμως, ναι! Αυτός ο θεϊκός συνδυασμός μάλιστα θα σε γεμίσει απόλαυση, θα σε χορτάσει και θα σε εντυπωσιάσει!


Φύλλις Νικολάου

Υλικά για 4 μερίδες

* Για τη σούπα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 στικ σέλερι, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1/2 κ.γ. μπούκοβο 

1 κ.γ. σπόρους κόλιανδρου, κοπανισμένους

1 μεσαία πατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους

1 κουνουπίδι χωρίς το κοτσάνι του, κομμένο σε μπουκέτα 

1 λίτρο ζωμός λαχανικών 

* Για τη salsa

1 μεγάλο αβοκάντο, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους

25g φουντούκια, καβουρισμένα και κομμένα σε χοντρά κομμάτια

40ml φρέσκο χυμό λάιμ

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο, χοντροκομμένο

Εκτέλεση:

1. Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Όταν κάψει, προσθέτεις το κρεμμύδι, το σέλερι, το μπούκοβο και τον κόλιανδρο. Αλατοπιπερώνεις και αφήνεις τα λαχανικά να μαγειρευτούν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και να χρυσίσει, περίπου 10 λεπτά. Ρίχνεις το σκόρδο και την πατάτα και τα αφήνεις να ψηθούν για 5-6 λεπτά ακόμη, προτού ρίξεις το κουνουπίδι, χαμηλώσεις τη φωτιά και καλύπτεις το φαγητό με το ζωμό λαχανικών.

2. Αφήνεις το φαγητό να σιγοβράσει, μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι. Στη συνέχεια, μεταφέρεις το μισό μείγμα στο μπλέντερ και το χτυπάς μέχρι να γίνει μια απαλή σούπα. Αλατοπιπερώνεις. Μεταφέρεις το μείγμα σε ένα μπολ και επαναλαμβάνεις τη διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα.

3. Ρίχνεις τη σούπα ξανά στην κατσαρόλα και προσθέτεις όλα τα υλικά για τη salsa. Μοιράζεις τη σούπα σε μπολ, γαρνίρεις με λίγο αβοκάντο, φουντούκια και μπούκοβο και σερβίρεις.

Tip: Αν δεν θέλεις να βάλεις ζωμό λαχανικών, μπορείς να τον αντικαταστήσεις με νερό.

Πηγή: www.countryandtownhouse.co.uk 

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Προτεινόμενα

ΤΑΞΙΔΙ

4 ευρωπαϊκά ξενοδοχεία με ιδιαίτερο χαρακτήρα που δεν πρέπει να χάσετε

Τίποτα δεν ξεκουράζει τον νου και δεν διευρύνει το ανθρώπινο πνεύμα όσο τα ταξίδια.

ΣΠΙΤΙ

5 στοιχεία που μπορούν να αλλάξουν την ατμόσφαιρα στον χώρο σου ακόμα κι αν διαθέτεις μικρό budget

Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για να ανανεώσεις την αίσθηση που σου προκαλεί το σπίτι σου κάθε φορά που επιστρέφεις σε αυτό

CELEBS

Συγκινεί ο Τζον Τραβόλτα: «Δεν περνάει μέρα που να μην είσαι μαζί μου»

Η ανάρτηση για τον αδικοχαμένο γιο του που θα είχε γενέθλια