Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Καλαμποκόψωμο με βούτυρο, μπέικον και τσίλι

Μια συνταγή που είναι βούτυρο στο... ψωμί κάθε λάτρη της γαστρονομίας!


Φύλλις Νικολάου

Υλικά για 12 μερίδες

* Για το ψωμί

1 κ.σ. ανάλατο βούτυρο

2/3 φλ. φρέσκο καλαμπόκι

Pixel
Pixel

2 φλ. καλαμποκάλευρο

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

1/2 κ.γ. αλάτι

2 αβγά

1 1/2 φλ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

4 φλ. ξινόγαλα

1/4 φλ. μέλι, ζεσταμένο

αλάτι, πιπέρι

* Για το βούτυρο

220g μπέικον, σοταρισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια

2 κ.σ. φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1/2 βούτυρο, κρύο κομμένο σε μεγάλους κύβους

1 κ.σ. τσίλι

1 κ.γ. πιπέρι καγιέν

1/4 κ.γ. αλάτι

1/4 κ.γ. πιπέρι

το ξύσμα 3 λάιμ

Εκτέλεση:

1. Φτιάχνεις το βούτυρο: Σε έναν πολτοποιητή, ρίχνεις το μπέικον, το κρεμμύδι και χτυπάς καλά. Προσθέτεις τα μπαχαρικά, το ξύσμα του λάιμ και το βούτυρο και χτυπάς καλά, μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό. Μεταφέρεις το βούτυρο σε ένα μικρό πυρίμμαχο σκεύος και το βάζεις το ψυγείο για 5-6 ώρες.

2. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200οC και βάζεις το ταψί στο φούρνο.

3. Λιώνεις το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτεις το καλαμπόκι και σοτάρεις για 2 λεπτά. Αλατοπιπερώνεις και αποσύρεις το σκεύος από τη φωτιά.

4. Σε ένα μπολ, ρίχνεις το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύεις καλά.

5. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάς τα αβγά με 1 φλ. βούτυρο, το ξινόγαλα και το μέλι, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα. Στη συνέχεια, ρίχνεις το υγρό μείγμα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύεις μέχρι να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά. Τέλος, προσθέτεις το καλαμπόκι.

6. Βγάζεις το ταψί από το φούρνο και σε αυτό ρίχνεις το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο. Κουνάς λίγο το ταψί ώστε το βούτυρο να πάει παντού και, έπειτα, ρίχνεις σε αυτό τη ζύμη. Ψήνεις στο φούρνο για 45-50 λεπτά.

7. Βγάζεις το ψωμί από το φούρνο και το αφήνεις να κρυώσει προτού το κόψεις σε κομμάτια. Σερβίρεις με το βούτυρο.

Tip: Αν θες να δώσεις πιο γλυκιά γεύση στο ψωμί σου, ράντισέ το με λίγο μέλι, μόλις το βγάλεις από το φούρνο.

Πηγή: www.spoonforkbacon.com

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γευστικό ταξίδι στην Ιταλία με pasta Puttanesca

Ζυμαρικά που μυρίζουν Μεσόγειο Θάλασσα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Zώδια εβδομάδας 12 έως 19/5

Δώστε σημασία στις προοπτικές που θα ανοιχθούν μπροστά σας

VIRAL

Eurovision: 20 εξοργιστικά υπέροχες και WTF ερμηνείες (videos)

Με την Μαρίνα Σάττι έτοιμη να ρίξει «ζαριά» για την κορυφή, θυμόμαστε 20 απίθανες και κραυγαλέες εμφανίσεις μέσα από την ιστορία της Eurovision. Γράφει ο Μάνος Νομικός

PETS

6 ενδιαφέροντα γεγονότα για τον εγκέφαλο της γάτας σας

Μερικές πληροφορίες για τον εγκέφαλο των αγαπημένων μας αιλουροειδών