ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Σαλάτα με ρόκα, σύκα και προσούτο
Φρέσκα φύλλα ρόκας, χυμώδη σύκα, απολαυστικό προσούτο, κρεμμώδης μοτσαρέλα και τραγανά κρουτόν σε μια σαλάτα-πειρασμό!
Φύλλις Νικολάου
Υλικά για 6 μερίδες
3 φλ. ρόκα, πλυμμένη και στραγγισμένη
125g βουβαλίσια μοτσαρέλα
10 ώριμα σύκα, κομμένα στη μέση
70g προσούτο
2 φλ. κρουτόν
λίγο μέλι
λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
1. Σε μια πιατέλα απλώνεις τη ρόκα. Στη συνέχεια, κόβεις τη μοτσαρέλα σε χοντρούς κύβους και την τοποθετείς πάνω από τη ρόκα. Προσθέτεις τα σύκα.
2. Ραντίζεις τη σαλάτα με λίγο ελαιόλαδο και μέλι, ρίχνεις τα κρουτόν, και σερβίρεις.
Tip: Θέλεις κάτι τραγανό; Πρόσθεσε στη σαλάτα σου 1 κ.σ. καρύδια.
Πηγή: www.aninas-recipes.com
SELECTIONS
- Στον πυρετό του tenniscore: 6 fashion items για να υιοθετήσεις το απόλυτο trend της σεζόν
- 7 λόγοι που κάνουν το face roller το απόλυτο beauty tool
- 3 τροφές με αντιγηραντικές ιδιότητες που θα σου χαρίσουν νεανική επιδερμιδα
- Πώς να καθαρίσεις εύκολα και γρήγορα τα αγαπημένα σου αθλητικά παπούτσια