Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σαλάτα με παστινάκι, καρότο και ρόδι

Μετά το πρωτοχρονιάτικο γαλατικό τσιμπούσι, μπαίνουμε ξανά σε πρόγραμμα, με μια χορταστική και πεντανόστιμη χειμερινή σαλάτα!


Φύλλις Νικολάου

Υλικά για 4 μερίδες

*Για τη σαλάτα

4 παστινάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε στικ

4 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε στικ

1 παντζάρι, καθαρισμένο και κομμένο σε χοντρές φέτες

8 φρέσκα κρεμμυδάκια, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση κατά μήκος

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. μελάσα ροδιού

2 κ.γ. σπόρους κύμινου

1 κ.σ. φουντούκια

2 μανταρίνια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες

1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλκομμένο

αλάτι, πιπέρι

*Για το ντρέσινγκ

1 κ.σ. μελάδια ροδιού

2 κ.σ. ξίδι

2 κ.σ. μέλι

1/2 κ.γ. κύμινο σε σκόνη

3 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Βάζεις τα λαχανικά σε ένα μπολ, προσθέτεις το ελαιόλαδο και τη μελάσα ροδιού και ανακατεύεις. Στρώνεις μια λαδόκολλα σε ένα ταψί. Μεταφέρεις τα λαχανικά στο ταψί, αλατοπιπερώνεις και πασπαλίζεις με το κύμινο, Καλύπτεις το ταψί με λίγο αλουμινόχαρτο και ψήνεις στο φούρνο για 30 λεπτά στους 200οC. Τέλος, αφαιρείς το αλουμινόχαρτο, αναποδογυρίζεις τα λαχανικά και ψήνεις για άλλα 10 λεπτά προτού τα αποσύρεις από τη φούρνο, τα μεταφέρεις σε μια πιατέλα και τα αφήσεις να κρυώσουν.

2. Βάζεις τα φουντούκια στο ταψί που είχες τα λαχανικά και τα ψήνεις για 5 λεπτά. Αποσύρεις από το φούρνο, τα αφήνεις να κρυώσουν και τα ρίχνεις στην πιατέλα με τα λαχανικά.

3. Φτιάχνεις το ντρέσινγκ: χτυπάς καλά τη μελάσα, το μέλι, το ελαιόλαδο, το ξύδι και το κύμινο. Αλατοπιπερώνεις και χτυπάς. Περιχύνεις τη σαλάτα με το ντρέσιγνκ και ανακατεύεις καλά ώστε να πάει παντού. Προσθέτεις το μανταρίνι και το μαϊντανό και σερβίρεις.

Tip: Δεν έχεις μελάσα; Στη θέση της, ανάμειξε τρία μέρη μαύρη ζάχαρη με ένα μέρος στιγμιαίο καφέ.

Πηγή: www.kelliesfoodtoglow.com

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γευστικό ταξίδι στην Ιταλία με pasta Puttanesca

Ζυμαρικά που μυρίζουν Μεσόγειο Θάλασσα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις

Προτεινόμενα

CELEBS

Δέσποινα Βανδή - Βασίλης Μπισμπίκης: Χέρι - χέρι στα σοκάκια της Μυκόνου

Το νησί των Ανέμων επέλεξε το ζευγάρι για τις πασχαλινές του διακοπές

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γευστικό ταξίδι στην Ιταλία με pasta Puttanesca

Ζυμαρικά που μυρίζουν Μεσόγειο Θάλασσα

CELEBS

Βασίλης Κικίλιας: Πάσχα στην αγκαλιά της Τζένης Μπαλατσινού και του γιου τους

Το τρυφερό ενσταντανέ που μοιράστηκε ο Υπουργός στο Instagram