ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Hot toddy με τσάι και χυμό μήλου
Ζεστό, ανακουφιστικό και πέρα για πέρα απολαυστικό. Για όλα αυτά, θα λατρέψεις αυτό το mocktail... όταν έξω έχει κρύο!
Υλικά για 2 μερίδες
1 1/2 φλ. χυμός μήλου
3/4 φλ. νερό
1/2 φλ. φρέσκο χυμό λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλας
5-6 φέτες τζίντζερ + 1 πρέζα τριμμένο τζίντζερ
2 φακελάκια τσάι rooibos
1 κ.σ. μέλι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Ρίχνεις το χυμό μήλου, το νερό, το χυμό λεμονιού, την κανέλα, το τζίντζερ, λίγο αλάτι και πιπέρι σε μια μικρή κατσαρόλα και τα ζεσταίνεις σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τα αφήνεις να πάρουν μια βράση και, έπειτα, σβήνεις και ρίχνεις μέσα στο τσάι. Αφήνεις το τσάι στην κατσαρόλα για 10-12 λεπτά.
2. Προσθέτεις το μέλι και ανακατεύεις καλά. Στη συνέχεια, αφαιρείς τα φακελάκια του τσαγιού και μοιράζεις το μείγμα σε δύο κούπες, γαρνίρεις με μερικές φέτες λεμόνι και σερβίρεις το mocktail σου όσο είναι ακόμα ζεστό.
Tip: Αν θες να δώσεις ένταση στο mocktail σου, μαζί με το μέλι μπορείς να προσθέσεις 30ml μπέρμπον.
Πηγή: www.minimalistbaker.com