Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κακαβιά

Τα αγαπημένο πιάτο των απανταχού ψαράδων σήμερα έρχεται στο σπίτι σου. Κι είναι απλά απολαυστικό!


Φύλλις Νικολάου

Υλικά για 6 μερίδες

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

Pixel

1 μικρό φινόκιο, ψιλοκομμένο

1/4 κ.γ. μπούκοβο

2 μεγάλες ντομάτες, χωρίς τον πυρήνα, ψιλοκομμένες και τον χυμό τους

1 κ.γ. χοντρό αλάτι

1 φλ. λευκό ξηρό κρασί

2 1/2 φλ. νερό

225g πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους

Pixel

1 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού

900g πέρκα, καθαρισμένη και κομμένη σε μεγάλα κομμάτια

6 φύλλα βασιλικού, κομμένα στη μέση

πιπέρι

1 φλ. μαγιονέζα

Εκτέλεση: 

1. Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτεις το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα μαγειρεύεις μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνεις το φινόκιο και μαγειρεύεις μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτεις το μπούκοβο, τις ντομάτες και το αλάτι, σκεπάζεις την κατσαρόλα και μαγειρεύεις για 10 λεπτά.

2. Ξεσκεπάζεις την κατσαρόλα και ρίχνεις το κρασί και το νερό. Αφήνεις το φαγητό να σιγοβράσει και, στη συνέχεια, ρίχνεις τις πατάτες και μαγειρεύεις για ακόμα 6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Αλατοπιπερώνεις και προσθέτεις το λεμόνι.

3. Αλατοπιπερώνεις την πέρκα και τη βάζεις στην κατσαρόλα. Σκεπάζεις το φαγητό και το αφήνεις να σιγοβράσει μέχρι να ψηθεί καλά το ψάρι, περίπου 5 λεπτά. 

4. Αποσύρεις το φαγητό από τη φωτιά, ρίχνεις το βασιλικό και ανακατεύεις μέχρι να μαραθεί. Μεταφέρεις την κακαβιά στα μπολ και σερβίρεις με τη μαγιονέζα.

Tip: Αντί για πέρκα μπορείς να χρησιμοποιήσεις σκορπίνα, χάνο ή λύχνο για να φτιάξεις την κακαβιά.

Πηγή: www.cooking.nytimes.com

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Το λευκό ταιριάζει στην πίτσα!

Αν για σένα πίτσα σημαίνει οπωσδήποτε σάλτσα ντομάτας, σου έχουμε μια εκδοχή λευκή πίτσας που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις...

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η καλύτερη και πιο απολαυστική συνταγή για Bloody Mary

Δώσε χρώμα με ένα κοκτέιλ που σε χαλαρώνει κάθε στιγμή

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Λαχταριστό φιλέτο κοτόπουλο με κρεμώδες τυρί και πιπεριές στον φούρνο

Μια εύκολη κι απολαυστική συνταγή

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

PMU: Η τάση στον καλλωπισμό των φρυδιών που τα κάνει πιο πλούσια και καλοσχηματισμένα

Ρωτήσαμε και μάθαμε όλες τις λεπτομέρειες για την τάση που θα κάνει θραύση

CELEBS

Γιούλικα Σκαφιδά: Η ηλικία, ο γιος, και η σκλήρυνση κατά πλάκας

Η ταλαντούχα ηθοποιός πρωταγωνιστεί στη σειρά «Ψυχοκόρες»