Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η Ελευθερία Αλιφιεράκη μάς φτιάχνει ρεβίθια με ξινόχοντρο και ρύζι

Η δημιουργός του αγαπημένου μας blog μαγειρικής elalifieraki.blogspot.gr, σου προτείνει...


Ελευθερία Αλιφιεράκη

Υλικά:

½ κιλό ρεβίθια ξερά και μαγειρεμένα σούπα (τελειωμένα) όπως ξέρουμε και κάνουμε, και αν δεν ξέρουμε όπως ορίζει η συσκευασία

Pixel

1 φλυτζάνα ρύζι τύπου Αμερικής

100 γρ. ξινόχοντρο ξηρό θρυμματισμένο

Πιπέρι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

1. Αφού μαγειρέψουμε τα ρεβίθια μας και τους βάλουμε και το λεμόνι με το αλεύρι, ρίχνουμε μέσα τον χόντρο και το ρύζι και τα αφήνουμε να βράσουν σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να απορροφήσουν σχεδόν το ζουμάκι τους και να μαλακώσει το ρύζι. 

Pixel

2. Σερβίρονται ζεστά μόλις ετοιμαστούν, πασπαλισμένα με μπόλικο πιπεράκι.

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Βουτιά απόλαυσης: Ντιπ με χτυπημένη κρέμα μοτσαρέλας και ψητά ντοματίνια

Ένα ντιπ που θα απογειώσει τη γεύση σας

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σολομός Τοσκάνης – μια εύκολη συνταγή που θα σε ενθουσιάσει

Απλή, γρήγορη και απίστευτα απολαυστική

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Το λευκό ταιριάζει στην πίτσα!

Αν για σένα πίτσα σημαίνει οπωσδήποτε σάλτσα ντομάτας, σου έχουμε μια εκδοχή λευκή πίτσας που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις...

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 20 Μαΐου

Έχετε την προδιάθεση να ανοίξετε καινούριες προοπτικές σε τομείς της ζωής σας

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Βουτιά απόλαυσης: Ντιπ με χτυπημένη κρέμα μοτσαρέλας και ψητά ντοματίνια

Ένα ντιπ που θα απογειώσει τη γεύση σας

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Όσοι πετυχαίνουν τους στόχους τους διαθέτουν αυτά τα 10 χαρακτηριστικά

Δες πού πρέπει να εστιάσεις και πώς να οργανωθείς για να πετύχεις ό,τι βάζεις στον στόχο σου