Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Χοιρινές μπριζόλες με λεβάντα και δαμάσκηνα

Σήμερα βάζουμε λεβάντα στο... χοιρινό σου!


Φύλλις Νικολάου

Υλικά για 2 μερίδες

2 κ.σ. ελαιόλαδο

3 κ.γ. κλωναράκια λεβάντας

2 κ.γ. καστανή ζάχαρη

Pixel

2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. χοντρό αλάτι

3/4 κ.γ. πιπέρι

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 χοιρινές μπριζόλες

1/4 φλ. μέλι

2 κ.γ. βαλσαμικό ξίδι

4 ώριμα δαμάσκηνα ή βανίλιες

Pixel

Εκτέλεση:

1. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύεις καλά 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 2 κ.σ. λεβάντα, τη ζάχαρη, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο. Στη συνέχεια, απλώνεις το μείγμα στις μπριζόλες και τις αφήνεις σε θερμοκρασία δωματίου για 20-30 λεπτά.

2. Ζεσταίνεις το μέλι και την υπόλοιπη λεβάντα σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Μόλις πάρουν μια βράση, αποσύρεις το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτεις το ξίδι και ανακατεύεις μέχρι να ενσωματωθεί καλά στο μείγμα. Αφήνεις τη σάλτσα να κρυώσει λίγο. 

3. Λαδώνεις ένα αντικολλητικό τηγάνι. Βάζεις τις μπριζόλε και ψήνεις να ροδίσουν ελαφρά και από τις δύο πλευρές, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Στη συνέχεια, αποσύρεις το τηγάνι από τη φωτιά. Καλύπτεις τις μπριζόλες με τη σάλτσα μελιού και επαναφέρεις το τηγάνι στη φωτιά για 4 ακόμη λεπτά. Μεταφέρεις τις μπριζόλες σε ένα πιάτο και τις σκεπάζεις με λίγο αλουμινόχαρτο.

4. Ρίχνεις το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρεις σε αυτό τα δαμάσκηνα για 3-4 λεπτά. Τα περιχύνεις με την υπόλοιπη σάλτσα μελιού και μαγειρεύεις μέχρι να καραμελώσουν τα φρούτο, για 1-2 λεπτά. Τοποθετείς τις μπριζόλες και τα δαμάσκηνα στα πιάτα και σερβίρεις με ένα κλωναράκι λεβάντας.

Tip: Μπορείς να καλύψεις τις μπριζόλες σου με το μείγμα μπαχαρικών, 3-4 ώρες προτού τις μαγειρέψεις. Σε αυτήν την περίπτωση, φρόντισε να τις βάλεις στο ψυγείο μέχρι να τις ψήσεις.

Πηγή: www.aidamollenkamp.com

SELECTIONS

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Βουτιά απόλαυσης: Ντιπ με χτυπημένη κρέμα μοτσαρέλας και ψητά ντοματίνια

Ένα ντιπ που θα απογειώσει τη γεύση σας

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σολομός Τοσκάνης – μια εύκολη συνταγή που θα σε ενθουσιάσει

Απλή, γρήγορη και απίστευτα απολαυστική

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Το λευκό ταιριάζει στην πίτσα!

Αν για σένα πίτσα σημαίνει οπωσδήποτε σάλτσα ντομάτας, σου έχουμε μια εκδοχή λευκή πίτσας που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις...

Προτεινόμενα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Βουτιά απόλαυσης: Ντιπ με χτυπημένη κρέμα μοτσαρέλας και ψητά ντοματίνια

Ένα ντιπ που θα απογειώσει τη γεύση σας

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Όσοι πετυχαίνουν τους στόχους τους διαθέτουν αυτά τα 10 χαρακτηριστικά

Δες πού πρέπει να εστιάσεις και πώς να οργανωθείς για να πετύχεις ό,τι βάζεις στον στόχο σου

CELEBS

Τζένιφερ Λόπεζ - Μπεν Άφλεκ: Παίρνουν διαζύγιο; - «Δε μένουν πια μαζί»

«Απλά δεν μπορούν να το κάνουν να δουλέψει»