Πικάντικη μαρμελάδα ντομάτας

Μια αλμυρή μαρμελάδα, διαφορετική από τις άλλες, έρχεται να δώσει νέα γεύση στο ψωμί, το κοτόπουλο και το σαγανάκι σου!

Φύλλις Νικολάου

Υλικά για 1 μεσαίο βάζο

15 ντομάτες ποικιλίας Roma, χωρίς τους σπόρους τους και κομμένες στη μέση

1/2 φλ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. ανάλατο βούτυρο

1 κ.σ. + 2 κ.γ. βαλσάμικο ξίδι

2 κ.σ. + 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη

1 1/2 κ.γ. αλάτι

3 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμόνι

1 κ.γ. πιπέρι

1/2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη

λίγο μπούκοβο 

Εκτέλεση: 

1. Βάζεις τις ντομάτες σε έναν πολτοποιητή και τις χτυπάς τόσο ώστε να κοπούν αλλά να μη γίνουν πολτός.

2. Ζεσταίνεις σε ένα τηγάνι το βούτυρο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν λιώσει, ρίχνεις το κρεμμύδι και το σοτάρεις μέχρι να μαλακώσει. Έπειτα, ρίχνεις 1 κ.γ. ζάχαρη και 2 κ.γ. ξίδι και μαγειρεύεις το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα και να καραμελώσει ελαφρά. Προσθέτεις τις ντομάτες και τα υπόλοιπα υλικά και χαμηλώνεις τη φωτιά. Αφήνεις τη μαρμελάδα να σιγοβράσει για 1 ½ - 2 ώρες, ανακατεύοντας κατά διαστήμα, μέχρι να αρχίσει να πήζει.

3. Αποσύρεις από τη φωτιά και μεταφέρεις σε ένα βάζο.

Tip: Η μαρμελάδα διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 εβδομάδες.

Πηγή: www.cookeatpaleo.com

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!