Πικάντικη μαρμελάδα ντομάτας - AllYou.gr

Search

 

Πικάντικη μαρμελάδα ντομάτας

Μια αλμυρή μαρμελάδα, διαφορετική από τις άλλες, έρχεται να δώσει νέα γεύση στο ψωμί, το κοτόπουλο και το σαγανάκι σου!

28 Ιανουαρίου 2016
Συντάκτης : Φύλλις Νικολάου

Υλικά για 1 μεσαίο βάζο

15 ντομάτες ποικιλίας Roma, χωρίς τους σπόρους τους και κομμένες στη μέση

1/2 φλ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. ανάλατο βούτυρο

1 κ.σ. + 2 κ.γ. βαλσάμικο ξίδι

2 κ.σ. + 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη

1 1/2 κ.γ. αλάτι

3 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμόνι

1 κ.γ. πιπέρι

1/2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη

λίγο μπούκοβο 

Εκτέλεση: 

1. Βάζεις τις ντομάτες σε έναν πολτοποιητή και τις χτυπάς τόσο ώστε να κοπούν αλλά να μη γίνουν πολτός.

2. Ζεσταίνεις σε ένα τηγάνι το βούτυρο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν λιώσει, ρίχνεις το κρεμμύδι και το σοτάρεις μέχρι να μαλακώσει. Έπειτα, ρίχνεις 1 κ.γ. ζάχαρη και 2 κ.γ. ξίδι και μαγειρεύεις το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα και να καραμελώσει ελαφρά. Προσθέτεις τις ντομάτες και τα υπόλοιπα υλικά και χαμηλώνεις τη φωτιά. Αφήνεις τη μαρμελάδα να σιγοβράσει για 1 ½ - 2 ώρες, ανακατεύοντας κατά διαστήμα, μέχρι να αρχίσει να πήζει.

3. Αποσύρεις από τη φωτιά και μεταφέρεις σε ένα βάζο.

Tip: Η μαρμελάδα διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 εβδομάδες.

Πηγή: www.cookeatpaleo.com





Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Stella McCartney: Avocado Hummus

H vegan συνταγή της διάσημης σχεδιάστριας

Natalie Portman: Σαλάτα με καρπούζι

Η vegan συνταγή της Hollywood star

Μadonna's Caipirinha

Φτιαγμένο αποκλειστικά από τον mixologist του nightclub New York City's Avenue