Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η Ελευθερία Αλιφιεράκη μάς φτιάχνει ομελέτα στο φούρνο

Η δημιουργός του αγαπημένου μας blog μαγειρικής elalifieraki.blogspot.gr σού προτείνει...


Ελευθερία Αλιφιεράκη

Υλικά:

10-12 αυγά

1 νεροπότηρο φρέσκο γάλα

100 γρ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο

Pixel

100 γρ. τυρί μοτσαρέλα τριμμένο

10 λουκανικάκια Φρανκφούρτης κομμένα σε ροδέλες

1 ντομάτα μεσαία κομμένη σε κυβάκια

1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη

Pixel

5 πατάτες κομμένες όπως οι τηγανητές και τηγανισμένες

Λίγο αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Σε ένα μεγάλο πυρέξ απλώνουμε τις τηγανητές πατάτες που θα αποτελέσουν την βάση της ομελέτας μας.

2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι καλά-καλά.

3. Περιχύνουμε τις πατάτες με το παραπάνω μείγμα και το βάζουμε στο φούρνο.

4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190ο C, στον αέρα για 30 με 35 περίπου λεπτά. Ουσιαστικά περιμένουμε η ομελέτα μας να φουσκώσει και να ροδίσει.

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σολομός Τοσκάνης – μια εύκολη συνταγή που θα σε ενθουσιάσει

Απλή, γρήγορη και απίστευτα απολαυστική

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Το λευκό ταιριάζει στην πίτσα!

Αν για σένα πίτσα σημαίνει οπωσδήποτε σάλτσα ντομάτας, σου έχουμε μια εκδοχή λευκή πίτσας που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις...

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η καλύτερη και πιο απολαυστική συνταγή για Bloody Mary

Δώσε χρώμα με ένα κοκτέιλ που σε χαλαρώνει κάθε στιγμή

Προτεινόμενα

ΣΧΕΣΕΙΣ

Υπάρχει τελικά αυτό που λέμε αδελφή ψυχή;

Η αγάπη είναι λιγότερο συγκεκριμένη από όσο νομίζουμε, σύμφωνα με την επιστήμη

FOOD

Μούσμουλο: ένα φρούτο με εκπληκτικά ωφέλιμο διατροφικό προφίλ

Τα οφέλη που προσφέρει το μούσμουλο στην υγεία σου θα σε ενθουσιάσουν

CELEBS

Δούκισσα Νομικού: Πιο εντυπωσιακή από ποτέ στις Κάννες!

Έκλεψε τα βλέμματα η Ελληνίδα καλλονή