ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Η Ελευθερία Αλιφιεράκη μάς φτιάχνει ομελέτα στο φούρνο
Η δημιουργός του αγαπημένου μας blog μαγειρικής elalifieraki.blogspot.gr σού προτείνει...
Υλικά:
10-12 αυγά
1 νεροπότηρο φρέσκο γάλα
100 γρ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο
100 γρ. τυρί μοτσαρέλα τριμμένο
10 λουκανικάκια Φρανκφούρτης κομμένα σε ροδέλες
1 ντομάτα μεσαία κομμένη σε κυβάκια
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
5 πατάτες κομμένες όπως οι τηγανητές και τηγανισμένες
Λίγο αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μεγάλο πυρέξ απλώνουμε τις τηγανητές πατάτες που θα αποτελέσουν την βάση της ομελέτας μας.
2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι καλά-καλά.
3. Περιχύνουμε τις πατάτες με το παραπάνω μείγμα και το βάζουμε στο φούρνο.
4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190ο C, στον αέρα για 30 με 35 περίπου λεπτά. Ουσιαστικά περιμένουμε η ομελέτα μας να φουσκώσει και να ροδίσει.
SELECTIONS
- Πώς πρέπει να εφαρμόζεις το dry shampoo
- Φεστιβάλ Καννών 2024: Τα ωραιότερα beauty looks που είδαμε στο κόκκινο χαλί και θέλουμε να αντιγράψουμε
- Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, πάμε βόλτα στα μουσεία του κόσμου
- Το πρώτο pregnancy look της Hailey Bieber είναι εμπνευσμένο από μια τάση των zeros που μας έχει μείνει αξέχαστη