Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η Ελευθερία Αλιφιεράκη μάς φτιάχνει κρασοκούλουρα

Η δημιουργός του αγαπημένου μας blog μαγειρικής elalifieraki.blogspot.gr σού προτείνει...


Ελευθερία Αλιφιεράκη

Υλικά:

1 ½ νεροπότηρο ελαιόλαδο

1 νεροπότηρο γεμάτο ζάχαρη

1 νεροπότηρο (200ml)  κρασί (λευκό ή ρωμαίικο)  

Pixel

1 μπέικιν πάουντερ

½ κουταλάκι του γλυκού σόδα

1 κουταλιά της σούπας κανέλα

½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

½ νεροπότηρο σουσάμι

Pixel

1 κιλό περίπου αλεύρι (να αφαιρέσετε 1 κούπα περίπου)

Εκτέλεση:

1. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το λάδι, το κρασί, την ζάχαρη, το σουσάμι, την κανέλλα, το μοσχοκάρυδο και την σόδα και ανακατεύουμε με ένα αυγοδάρτη. Στη συνέχεια αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και να ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

2. Την αφήνουμε για μισή ώρα περίπου και μετά αρχίζουμε να πλάθουμε κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε και τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, εγώ τα έβγαλα στην μηχανή για κουλουράκια για μεγαλύτερη ευκολία.

3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο C, για 18 με 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σολομός Τοσκάνης – μια εύκολη συνταγή που θα σε ενθουσιάσει

Απλή, γρήγορη και απίστευτα απολαυστική

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Το λευκό ταιριάζει στην πίτσα!

Αν για σένα πίτσα σημαίνει οπωσδήποτε σάλτσα ντομάτας, σου έχουμε μια εκδοχή λευκή πίτσας που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις...

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η καλύτερη και πιο απολαυστική συνταγή για Bloody Mary

Δώσε χρώμα με ένα κοκτέιλ που σε χαλαρώνει κάθε στιγμή

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 19-26/5

Αποφύγετε να πάρετε οριστικές αποφάσεις για το μέλλον σας

ΣΧΕΣΕΙΣ

Υπάρχει τελικά αυτό που λέμε αδελφή ψυχή;

Η αγάπη είναι λιγότερο συγκεκριμένη από όσο νομίζουμε, σύμφωνα με την επιστήμη

FOOD

Μούσμουλο: ένα φρούτο με εκπληκτικά ωφέλιμο διατροφικό προφίλ

Τα οφέλη που προσφέρει το μούσμουλο στην υγεία σου θα σε ενθουσιάσουν