Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η Ελευθερία Αλιφιεράκη μάς φτιάχνει αγκινάρες με αυγά

Η δημιουργός του αγαπημένου μας blog μαγειρικής elalifieraki.blogspot.gr σού προτείνει... 


Ελευθερία Αλιφιεράκη

Υλικά:

Για 4 άτομα:

4 αγκινάρες καθαρισμένες

10 αυγά χτυπημένα ελαφρά

Pixel

3 φρέσκιες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια

2 κρεμμύδια ξερό κομμένα σε φέτες

Χυμό ενός λεμονιού

1 κούπα λάδι (ελαιόλαδο)

Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση: 

Pixel

1. Σε φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε τα κρεμμύδια με τις αγκινάρες μαζί να σοταριστούν για 5 λεπτά.  

2. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τις ντομάτες. αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει σε μέτρια φωτιά για κανένα εικοσάλεπτο.

3. Καρφώνουμε τις αγκινάρες να δούμε αν έχουν μαλακώσει και αν είναι μέτρια μαλακές χαμηλώνουμε και άλλο την δύναμη της φωτιάς και περιχύνουμε σιγά-σιγά πάνω τους τα αυγά χωρίς να ανακατέψουμε.

4. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά ακόμα περίπου.

5. Σερβίρουμε τρίβοντας φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σολομός Τοσκάνης – μια εύκολη συνταγή που θα σε ενθουσιάσει

Απλή, γρήγορη και απίστευτα απολαυστική

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Το λευκό ταιριάζει στην πίτσα!

Αν για σένα πίτσα σημαίνει οπωσδήποτε σάλτσα ντομάτας, σου έχουμε μια εκδοχή λευκή πίτσας που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις...

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η καλύτερη και πιο απολαυστική συνταγή για Bloody Mary

Δώσε χρώμα με ένα κοκτέιλ που σε χαλαρώνει κάθε στιγμή

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 19-26/5

Αποφύγετε να πάρετε οριστικές αποφάσεις για το μέλλον σας

ΣΧΕΣΕΙΣ

Υπάρχει τελικά αυτό που λέμε αδελφή ψυχή;

Η αγάπη είναι λιγότερο συγκεκριμένη από όσο νομίζουμε, σύμφωνα με την επιστήμη

FOOD

Μούσμουλο: ένα φρούτο με εκπληκτικά ωφέλιμο διατροφικό προφίλ

Τα οφέλη που προσφέρει το μούσμουλο στην υγεία σου θα σε ενθουσιάσουν