ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Μεσογειακή σαλάτα ζυμαρικών
Είναι εύκολη, χορταστική και απόλυτα υγιεινή! Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο για ένα ελαφρύ καλοκαιρινό γεύμα;
Υλικά:
125 γρ. ζυμαρικά (κατά προτίμηση ολικής άλεσης)
1-2 σκελίδες σκόρδο
μία μέτρια ντομάτα, ψιλοκομμένη
1 αγγουράκι, ψιλοκομμένο
1/4 φλ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. βασιλικό (κατά προτίμηση φρέσκο)
1/2 κ.γ. ρίγανη
9-10 μαύρες ελιές, σε φέτες
1/2 κ.γ. ξίδι μπαλσάμικο (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente, μαζί με τις σκελίδες σκόρδου.
2.Τσιγαρίζουμε ελαφρά τα ζυμαρικά με λίγο ελαιόλαδο, για να μην κολλήσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά με τον βασιλικό και τη ρίγανη.
4. Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το μπαλσάμικο, αλάτι και πιπέρι. Για έξτρα άρωμα και γεύση, αν θέλουμε προσθέτουμε στο λαδόξιδο πολτοποιημένες τις σκελίδες σκόρδου που έχουμε βράσει με τα ζυμαρικά.
5. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρουμε.
SELECTIONS
- 6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου
- 5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια
- Ο οίκος Missoni επιστρέφει στις ρίζες του και παρουσιάζει τη συλλογή Kaleidoscopica
- Πώς να διαλέξεις και να φροντίσεις το αθλητικό σου σουτιέν