Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Carpaccio κρέας από τον Έκτορα Μποτρίνι

Όλη η διαδικασία για να φτιάξεις μόνη σου αυτή τη λιχουδιά.



ΥΛΙΚΑ
•    1 κιλό κρέας
•    40 γρ. αλάτι
•    2 γρ ζάχαρη
•    2 γρ. αλάτι κόκκινο
•    2 γρ. πιπέρι μαύρο
•    1/5  κουταλάκι του γλυκού κάρυ
•    1/6   κουταλάκι του γλυκού κανέλα
•    1/6  κουταλάκι του γλυκού κύμινο
•    ¼   κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
•    ¼   κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
•    5 κόκκους πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τις άκρες, τα λεπτά σημεία του κρέατος, βγάζουμε τα νεύρα, ανακατεύουμε μαζί όλα τα υπόλοιπα υλικά και σε ένα σκεύος ρίχνουμε κάτω ένα στρώμα από αλάτι ακουμπάμε το κρέας κάτω και το πασπαλίζουμε γύρω γύρω. Αφήνουμε 7 μέρες (εξαρτάται από το μέγεθος) να ψηθεί στο ψυγείο και κάθε 2 μέρες το γυρίζουμε πλευρά. Το κρεμάμε στο ψυγείο για μία ημέρα να στεγνώσει και το καπνίζουμε φροντίζοντας να έχει χαμηλή θερμοκρασία το περιβάλλον για 10-12 ώρες. Κλείνουμε vacuum 100% και βάζουμε στην κατάψυξη. Την ώρα του πάσου, βάζουμε στο ψυγείο ώστε να πέσει η θερμοκρασία και το κόβουμε πολύ παγωμένο. Το βράδυ το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

CELEBS

Ελεονώρα Μελέτη: «Ως παρουσιάστρια βγάζω περισσότερα από ό,τι ένας ευρωβουλευτής»

Όσα είπε για την υποψηφιότητά της στον Νίκο Χατζηνικολάου

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ματαιοδοξία είναι η αγαπημένη μου αμαρτία» Al Pacino

Γιορτάζει τα 84 του χρόνια κι εμείς απολαμβάνουμε μαζί του μια κινηματογραφική ζωή