ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Πένες με κίτρινη κολοκύθα
Πεντανόστιμη συνταγή ζυμαρικών με γλυκές γεύσεις από την κίτρινη κολοκύθα και ένταση από το μπλε τυρί.
Συστατικά:
500 γρ. πένες
1 κιλό κολοκύθα
6 φρέσκα κρεμμυδάκια
50 γρ. βούτυρο
1/2 κουταλάκι του γλυκού τρίμμα μοσχοκάρυδου
50 γρ. μπλε τυρί
300 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας καβουρδισμένα (καθαρισμένα) αμύγδαλα
αλάτι & πιπέρι
Οδηγίες:
Καθαρίζετε και κόβετε σε μικρούς κύβους την κολοκύθα. Το ίδιο κάνετε και με τα κρεμυδάκια (κόψτε σε ροδέλες).
Ζεστάνετε σε ένα μεγάλο τηγάνι το βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια μαζί με την κολοκύθα, σε μέτρια φωτιά ενώ συγχρόνως ανακατεύετε.
Μόλις περάσουν λίγα λεπτά (3-4), ρίξτε και το μοσχοκάρυδο συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Αφήστε να φύγουν τα υγρά και μετά προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το μπλε τυρί (λιώστε το με ένα πιρούνι) και αν χρειαστεί λίγο νερό.
Αφήστε να μαγειρευτεί η σάλτσα ενώ σε κατσαρόλα βράστε -αλ ντέντε- τις πένες. Στραγγίξτε τα καλά και σερβίρετέ τα με τη σάλτσα και πασπαλίζετε με το τριμμένο αμύγδαλο.
Πηγή: Gourmed.gr