ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Βάλε μπούκοβο στις φακές!
Με αυτή τη συνταγή, οι φακές μπορούν να γίνουν το αγαπημένο σου φαγητό.
Υλικά για 4 μερίδες
½ κιλό φακές
2 φύλλα δάφνη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 λίτρο νερό
150 γρ. λευκό κρασί
2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
1 πρέζα ζάχαρη
2 καρότα κομμένα σε φέτες
2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
Λίγο ελαιόλαδο
1 κ..γ. μπούκοβο
Οδηγίες
Σε μία κατσαρόλα με νερό βράζουμε για 5 λεπτά τις φακές. Σουρώνουμε και πετάμε το νερό. Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε την πατάτα. Ύστερα προσθέτουμε τις ντομάτες με τη ζάχαρη και μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα την κρατάμε στην άκρη σε ένα μπολ. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε άλλο λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και μεταφέρουμε στο μπολ που έχουμε τη σάλτσα. Παίρνουμε πάλι την πρώτη κατσαρόλα και βράζουμε τις φακές προσθέτοντας λίγο αλάτι και το μπούκοβο. Μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε μέσα τα υλικά από το μπολ με τη σάλτσα, αφήνουμε να πάρει βράση για 5 λεπτά και σερβίρουμε.
Πηγή: Botrini.gr
SELECTIONS
- Τα μαλλιά μας τώρα έχουν ταυτότητα!
- Η Zendaya έλαμψε στην πρεμιέρα της νέας της ταινίας μέσα σε μια ξεχωριστή δημιουργία Ελληνίδας δημιουργού
- Η Margot Robbie υιοθετεί το πιο trendy κούρεμα της χρονιάς και τώρα θέλουμε να αποκτήσουμε κι εμείς bob
- Η ρουτίνα ομορφιάς της Jennifer Garner, που είχε γενέθλια στις 17 Απριλίου