ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Τσιπούρα στη γάστρα με μυρωδικά
Ένα από τα νοστιμότερα ψάρια συνοδεύεται με μυρωδάτη σάλτσα!
Υλικά:
1 τσιπούρα 1 κιλό περίπου
3 ντομάτες τριμμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
1/2 ποτηράκι ελαιόλαδο
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. δεντρολίβανο
1 κ.γ. εστραγκόν
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε 1 μπολ τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το κρασάκι, το ελαιόλαδο και τα μυρωδικά. Αλατοπιπερώνουμε όσο θέλουμε ανάλογα το γούστο μας. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας.
Περιχύνουμε την τσιπούρα που την έχουμε τοποθετήσει μέσα στη γάστρα. Σκεπάζουμε με το πυρίμαχο καπάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και 15 λεπτά.
Μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε 2 μικρότερα ψάρια του μισού κιλού αν δεν βρίσκεται μεγάλο στην αγορά. Η τσιπούρα γίνεται πολύ μαλακή και η σάλτσα πεντανόστιμη. Δοκιμάστε το και καλή σας όρεξη.
Πηγή: Ditucook.blogspot.gr
SELECTIONS
- 6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου
- 5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια
- Ο οίκος Missoni επιστρέφει στις ρίζες του και παρουσιάζει τη συλλογή Kaleidoscopica
- Πώς να διαλέξεις και να φροντίσεις το αθλητικό σου σουτιέν