ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Εκλέρ με κατσικίσιο τυρί και γλάσο από μπαλσάμικο; Ε, ναι. Από το Νοέμβριο, θα μπορείς να το απολαύσεις (;)
Αν τουλάχιστον νιώθεις τολμηρή...
Αν όταν ανοίγεις το ψυγείο σου βρίσκεσαι σε δίλημμα ανάμεσα στο τυρί σε κρέμα και το προφιτερόλ, σου έχουμε μια καλή είδηση: Η νέα μόδα είναι τα εδέσματα που συνδυάζουν αλμυρές και γλυκές συνταγές, όπως ζύμες και κρέμες ζαχαροπλαστικής με θαλασσινές γεύσεις π.χ. σολωμό και χαβιάρι. Για του λόγου το αληθές, μια νέα σειρά από... υβριδικές λιχουδιές θα διατίθεται από το Νοέμβριο στα Harrods στο Λονδίνο.
Για να πάρεις μια γεύση: εκλέρ με κατσικίσιο τυρί (κατσικίσιο τυρί, γιαούρτι και κρέμα γάλακτος σε ζύμη για εκλέρ με γλάσο από μπαλσάμικο, πασπαλισμένο με καραμελωμένα καρύδια), μιλφέιγ καπνιστού σολωμού (καπνιστός σολωμός και αντζούγιες σε φύλλα εκλέρ με χαβιάρι και κόλιανδρο) και γλυκό σολωμού (κρέπες με φέτες καπνιστού σολωμού και ελαφριά μους καπνιστού σολωμού με επικάλυψη τυρί κρέμα, πασπαλισμένο με χαβιάρι). Πόσο τολμηρή νιώθεις;