Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Brownies με τυρί κρέμα

Ταιριάζει τέλεια με παγωτό βανίλια αλλά τρώγεται και σκέτο!


Γεωργία Κοντού

Υλικά:

125 γραμ. κουβερτούρα

125 γραμ. βούτυρο

200 γραμ. ζάχαρη

50 γραμ. αλεύρι

50 γραμ. ζάχαρη άχνη

1/2 κ.γ. baking powder

200 γραμ. τυρί κρέμα

50 γραμ. κακάο

1 βανίλια

50 γραμ. σταγόνες σοκολάτας

1 σφηνάκι λικέρ kahlua

3 αυγά

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε αντικολλητικό σκεύος το βούτυρο να λιώσει σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε συνεχώς.

Προσθέτουμε και τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσουν τα υλικά μας.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας πολύ γρήγορα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το baking, τη βανίλια και το κακάο. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί 20χ30 περίπου και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και το λικέρ.

Με το κουτάλι ρίχνουμε σε διάφορα σημεία την κρέμα πάνω στη σοκολάτα. Με ένα μαχαίρι σχηματίζουμε τυχαίες γραμμές. Τέλος από πάνω ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και είμαστε έτοιμοι για φούρνισμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 35-40 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά για να το κόψουμε σε κομμάτια. Ταιριάζει τέλεια με παγωτό βανίλια αλλά τρώγεται και σκέτο. Δοκιμάστε το.

Πηγή: Ditucook.blogspot.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Pasta time με γεμιστά κοχύλια

Αυτά τα κοχύλια δεν είναι θαλασσινά αλλά είναι σούπερ κρεμώδη και τυρένια!

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Λαχταριστό και μυρωδάτο κέικ μήλου

Τα εξαιρετικά ζουμερά μήλα αρωματίζουν αυτό το ελαφρώς πικάντικο φρέσκο ​​κέικ μήλου που συνδυάζεται όμορφα με ένα ζεστό φλιτζάνι τσάι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Υπέροχο ratatouille στον φούρνο

Μια εύκολη συνταγή με άρωμα Γαλλίας, εδώ σε μια ψητή εκδοχή

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 4 Οκτωβρίου

Εάν η διάθεσή σας είναι πεσμένη, αναζητήστε την παρέα ενός καλού σας φίλου

INTERVIEW

Back to 80-90s, με Κώστα Μπίγαλη, Σοφία Βόσσου και Πωλίνα

The biggest 80s & 90s party! Μπίγαλης, Βόσσου, Μαντώ και Πωλίνα, 6/10, Faliro Summer Theater

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Pasta time με γεμιστά κοχύλια

Αυτά τα κοχύλια δεν είναι θαλασσινά αλλά είναι σούπερ κρεμώδη και τυρένια!

Εγγραφείτε στο newsletter μας: