ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα
Θα γλείφεις και τα δάχτυλά σου!
Υλικά για 5 μερίδες
10 μπουτάκια κοτόπουλο
½ φλ. μέλι
½ φλ. μουστάρδα Dijon
2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
3 κ.σ. χυμός λεμονιού
2 κ.σ. ελαιόλαδο
4 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. ταμπάσκο
1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
Οδηγίες
Σε ένα μεγάλο μπολ φτιάχνουμε τη μαρινάδα, βάζουμε μέσα το μέλι, τη μουστάρδα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το αλάτι, το ταμπάσκο και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το κοτόπουλο σε σακούλα τροφίμων, το περιχύνουμε με τη μαρινάδα μας και το κλείνουμε. Βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες ανακινώντας το σακουλάκι κατά διαστήματα. Ύστερα στραγγίζουμε το κοτόπουλο και βάζουμε τη μαρινάδα να βράσει σε ένα κατσαρολάκι. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και αφού έχει πάρει μερικές βράσεις η μαρινάδα και έχει στύψει ελαφρώς περιχύνουμε πάλι το κοτόπουλο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα και να καραμελώσει.
Πηγή: Βοtrini.gr
SELECTIONS
- Το κούρεμα princess bob είναι το hot trend για το καλοκαίρι
- «Ξέρεις ότι έχεις βρει κάποιον ξεχωριστό. Όταν μπορείς να κλείσεις για ένα λεπτό τα μάτια και να απολαύσεις άνετα τη σιωπή» Ούμα Θέρμαν
- «Υποθέτω ότι έχω μια πολύ ανεπτυγμένη ικανότητα στην αυταπάτη, οπότε δεν είχα πρόβλημα να πιστεύω ότι είμαι κάποιος άλλος!» Ντάνιελ Ντέι Λούις
- Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση