Κάροτ κέικ

Έχουμε αρχίσει ήδη να το τρώμε με τα μάτια!

Γεωργία Κοντού

Υλικά:

4 φλυτζάνια καρότα τριμμένα

2 φλυτζάνια αλεύρι μαλακό

1 και 1/2 φλυτζάνι μαύρη, μαλακή ζάχαρη

1/2 φλυτζάνι σταφίδες

1/2 φλυτζάνι καρύδια

4 αυγά 

1 φλυτζάνι ηλιέλαιο

2 κουταλάκια μπαίκιν πάουντερ

2 κουταλάκια μαγειρική σόδα

2 κουταλάκια κανέλα

2 βανίλιες

για το γλάσο:

60 γραμ. μαργαρίνη μαλακή

200 γραμ. τυρί κρέμα

250 γραμ. ζάχαρη άχνη 

1 βανίλια

Εκτέλεση:

Το γλυκό του Μπαγκς Μπάνυ αρέσει και σε μας! Η καλύτερη συνταγή για κάροτ κέϊκ στο "Νηστικό αρκούδι δε χορεύει".

Καθαρίζουμε τα καρότα μας και τα τρίβουμε στο μπλέντερ ή στον τρίφτη από τη χοντρή πλευρά.

Σε μια μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε και ανακατεύουμε τα καρότα και όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί, αφήνοντας τελευταίο το αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί 20 Χ 30 εκατ. και αδειάζουμε το μείγμα.

Ψήνουμε στους 180ο C για 45-50 λεπτά ανάλογα με το φούρνο. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει εντελώς.

Για να φτιάξουμε το γλάσο, χτυπάμε με το μίξερ όλα τα υλικά μαζί να πήξουν και να αφρατέψουν.

Με μια σπάτουλα στρώνουμε το γλάσο στην επιφάνεια του γλυκού να την καλύψουμε ολόκληρη.

Το γλυκό μας είναι έτοιμο! Το κόβουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Αν πρόκειται να καταναλωθεί αργότερα από μία μέρα, καλύτερα να μπει στο ψυγείο.

Πηγή: Νηστικό αρκούδι δε χορεύει

 



 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares