Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Καγιανάς με σύγκλινο

Από τα πιο γευστικά μεζεδάκια με βάση την ντομάτα και την ιδιαίτερη γεύση από το σύγκλινο.


Γεωργία Κοντού

Συστατικά:

2/3 της κούπας καλαματιανό ή μανιάτικο λάδι

6 ώριμες ντομάτες τριμμένες

100 γρ παστό Καλαμάτας ή σύγκλινο Μάνης

½ κιλό παστό κομμένο σε λεπτές φετούλες ή κομματάκια και ξεπλυμένο από το αλάτι

8 αβγά ελαφρώς χτυπημένα

αλάτι & πιπέρι

Οδηγίες:

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.

Προσθέτουμε τις ντομάτες και τις σιγοβράζουμε στο λάδι μέχρι να πήξουν, γύρω στα 25 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά. 

Προσθέτουμε το παστό κι σιγοβράζουμε, σκεπασμένα για 10-15 λεπτά ακόμα. 

Ρίχνουμε τα αβγά, γυρίζοντας το τηγάνι για να πάνε παντού.

Τα αφήνουμε να πήξουν για 3-4 λεπτά.

Με μια σπάτουλα ή με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να πήξουν τα αβγά τελείως, αλλά να μην είναι πολύ στεγνά.

Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Από: Giorgio

Πηγή: Gourmed.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός