Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πίτα του βοσκού

Σήμερα έχουμε τραπέζι στο σπίτι! Με αυτή τη συνταγή θα κερδίσουμε σίγουρα τις εντυπώσεις.


Γεωργία Κοντού

 Υλικά:

1/2 κιλό κιμά

1/2 κιλό μανιτάρια λευκά

2 -3 καρότα

1 κρεμμύδι

1 ποτήρι λευκό κρασί

2 κουταλιές worcestershire sause

1 γεμάτη κουταλιά πελτέ ντομάτας

1 σκελίδα σκόρδο

θρούμπι και θυμάρι φρέσκα ,αν έχουμε

για τον πουρέ:

1 κιλό (4-5 περίπου) πατάτες

2 κρόκους αυγών

1 κούπα τριμμένη γραβιέρα

1/2 κούπα γάλα 

2-3 κουταλιές βούτυρο

λίγο μασίς ή μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Η πίτα του βοσκού δεν απαιτεί φλογέρα, ούτε γκλίτσα! Για να την απολαύσεις διάβασε τη συνταγή από το "Νηστικό αρκούδι δε χορεύει"!

Καθαρίζουμε τα λαχανικά και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το καρότο σε ροδέλες.

Με βρεγμένη πετσέτα καθαρίζουμε, αν χρειάζεται, τα μανιτάρια και τα σωτάρουμε σε ένα φαρδύ σκεύος, προσθέτουμε και το κρεμμύδι και τα καρότα και όταν γυαλίσουν και μαραθούν τα σπρώχνουμε στην άκρη και ρίχνουμε τον κιμά. 

Τον σωτάρουμε σπάζοντας τους σβώλους με ένα πηρούνι.

Ρίχνουμε το σκόρδο και τον πελτέ, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί, προσθέτουμε τη worcestershire sauce.

Ρίχνουμε τα μυρωδικά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά. Όταν ο κιμάς μαγειρευτεί, πρέπει να έχει στεγνώσει από τα υγρά του.

Ταυτόχρονα βράζουμε τις πατάτες κομμένες σε κομμάτια για 20 λεπτά να μαλακώσουν καλά.

Στραγγίζουμε το νερό και όπως είναι καυτές οι πατάτες μας τις λιώνουμε με το εργαλείο του πουρέ.

Τις αρωματίζουμε με λίγο μασίς.

Προσθέτουμε το βούτυρο στις πατάτες, το γάλα, τους κρόκους και το τυρί και ανακατεύουμε ζωηρά να επιτύχουμε ένα λείο πουρέ.

Σε ένα πυρέξ απλώνουμε το μίγμα του κιμά.

Από πάνω στρώνουμε τον πουρέ.

Με ένα πηρούνι κάνουμε σχέδια στην επιφάνεια, αν θέλουμε.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια.

Είναι νόστιμο και ζεστό και κρύο.

Πηγή: Νηστικό αρκούδι δε χορεύει

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30