Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Αυτό το μπαχαρικό το χρησιμοποιούμε και στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική και στην ιατρική!

Τζίντζερ παντού! 


Γεωργία Κοντού

Το μπαχαρικό αυτό που μας έρχεται από την Ινδία χρησιμοποιείται στο φαγητό ως ρίζα φρέσκια ή αποξηραμένη, που κόβουμε σε κομμάτια, προσθέτουμε στην κατσαρόλα και αφαιρούμε μετά το μαγείρεμα. Ή σε σκόνη, η οποία ωστόσο καλό είναι να μην αποθηκεύεται για πολύ καιρό, γιατί χάνει γρήγορα το άρωμά της. Σε τι ταιριάζει το τζίντζερ λοιπόν;

-Στη μαγειρική: Σε κινεζικές συνταγές, για παράδειγμα κοτόπουλο ή χοιρινό με λαχανικά στο γουόκ. Σε λεμονάτα πιάτα, όπως κολοκυθάκια αυγολέμονο ή κοτόπουλο στο φούρνο. Σε μαγειρευτά με ξερά φρούτα και χυμούς εσπεριδοειδών. Σε διάφορες σούπες, όπως κολοκυθόσουπα.

-Στη ζαχαροπλαστική: Αν προσθέσεις λίγη σκόνη τζίντζερ σε ζύμη για κέικ, μπισκότα και κουλούρια, το γλυκό σου θα αποκτήσει άρωμα και ελαφρώς πικάντικη γεύση.

-Ως θεραπευτικό αφέψημα: Αν βάλεις ένα κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ στο τσάι σου, θα σε βοηθήσει στη χώνεψη. Ένα ρόφημα με τζίντζερ, λεμόνι και μέλι είναι μια καλή σπιτική θεραπεία για το κρυολόγημα.

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

CELEBS

Κατερίνα Παπουτσάκη: Η απάντηση για τη σχέση της με τον Θοδωρή Μαραντίνη

«Δεν περνάω και την πιο εύκολη περίοδο της ζωής μου»

VIRAL

Η Μαρίνα Σάττι σε μια live διασκευή του «Στης Νάουσας Στο Κάστρο» λίγο πριν την αναχώρησή της για τη Eurovision

Διαθέσιμο στο επίσημο κανάλι της Eurovision στο YouTube ένα δεύτερο βίντεο από τη σειρά #EurovisionALBM