Πέννες Tunisina

Ιδανικό πιάτο για το κυριακάτικο τραπέζι!

Allyou Team

Υλικά για 3 μερίδες

400 γρ. Πέννες

600 γρ. μοσχάρι άπαχο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

100 γρ. ελαιόλαδο

40 γρ. harrisa

10 γρ. αλάτι

10 γρ. πιπέρι μαύρο

2 φύλλα δάφνη

4 γαρύφαλλα

50 γρ. τοματοπολτό

10 γρ. κύμινο

1 λίτρο ζωμό μοσχάρι

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα

Λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το κρέας. Μόλις ροδοκοκκινήσει και έχει πιει το νερό, ρίχνουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, τα γαρύφαλλα, τα φύλλα δάφνης, την harrisa, το κύμινο και τον τοματοπολτό. Τσιγαρίζουμε πολύ καλά και μετά ρίχνουμε το ζωμό. Χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2 ώρες. Σε μία άλλη κατσαρόλα, με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τις πέννες, τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Από πάνω ρίχνουμε τα μαϊντανό και το κεφαλοτύρι.

 

Πηγή: Βotrini.gr

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!