Πώς θα φτιάξεις πουτίγκα βερίκοκο

Βύθισε το κουτάλι σου και ανακάλυψε τις μοναδικές γεύσεις που κρύβει! 

Υλικά

8 μεγάλα φρέσκα, γλυκά βερίκοκα (τον χειμώνα ξερά που θα μουλιάσετε πρώτα σε λίγο νερό με Kirsch)

2 κ.σ. μέλι

Λίγες σταγόνες λικέρ Kirsch

1/2 φλιτζ. σφιχτή σαντιγί

2 ασπράδια, κατά προτίμηση από φρέσκα βιολογικά αυγά, χτυπημένα σε μαρέγκα

8 σπιτικά μπισκοτάκια

Λίγο γάλα

3 κ.σ. φιλέ αμυγδαλόψιχας, ψημένο πολύ ελαφρά

Οδηγίες

Πρώτα ετοιμάστε την κρέμα: Χτυπήστε στο μπλέντερ τα βερίκοκα, το μέλι και 1 κ.σ. λικέρ. Βάλτε τον πουρέ σε ένα μπολ και ανακατέψτε μέσα πρώτα τη σαντιγί και έπειτα τη μαρέγκα, με απαλές κινήσεις για να μην «κάτσει» η μαρέγκα. Σε μια πιατέλα, στρώστε εναλλάξ τα μπισκότα, βουτηγμένα ελάχιστα σε γάλα αραιωμένο με λικέρ, και την κρέμα. Πασπαλίστε με φιλέ αμυγδάλου και αφήστε την πουτίγκα στο ψυγείο να δέσει καλά.

 

Πηγή: Βοtrini.gr

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!