ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Κεφτεδάκια μορταδέλα με φιστίκι
Ωωω σοκαριστικά yummy!
Υλικά (για 1 μερίδα)
120 γρ. μορταδέλα
30 γρ. φιστίκι Αιγίνης ανάλατο τριμμένο
2 κ.σ. πούδρα αμυγδάλου
40 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 αυγό
20 γρ. milner τυρί τριμμένο
15 γρ. ασπράδι αυγού
3 κ.σ. σουσάμι
250 ml καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Οδηγίες
Ανακατεύουμε την πούδρα από τα φιστίκια μαζί με το ασπράδι και το milner μέχρι να γίνει μία κρέμα. Περνάμε τη μορταδέλα στο μίξερ μαζί με την πούδρα αμυγδάλου και το κεφαλοτύρι και τα ανακατεύουμε μαζί με το αυγό. Κάνουμε με το πρώτο μείγμα 5 μικρά μπαλάκια σαν φουντούκι και από πάνω βάζουμε το άλλο μείγμα με τη μορταδέλα και τα πλάθουμε μπάλες. Τα περνάμε από το σουσάμι και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.
Πηγή: Βotrini.gr
SELECTIONS
- Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024
- 6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση
- Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή
- Το στιλιστικό τρικ που θα σε «σώσει» τις άστατες ημέρες της άνοιξης