ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Η εποχή των μανιταριών άρχισε! Θα τη γιορτάσουμε με αυτό το πιάτο ζυμαρικών
Σπαγγέτι με φρέσκους αγκαθομανίτες.
Οι αγκαθομάνιτες είναι μανιτάρια που φυτρώνουν στις Κυκλάδες, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι άλλο μανιτάρι θέλετε.
Συστατικά:
450 γρ. σπαγγέτι
αλάτι
250 γρ. αγκαθομανίτες
1 κλωνί δεντρολίβανο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
80 γρ. βούτυρο
75 γρ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
Οδηγίες:
1. Βράζουμε τα σπαγγέτι, al dente, σε νερό με αλάτι και τα στραγγίζουμε.
2. Καθαρίζουμε και βουρτσίζουμε τα μανιτάρια και κόβουμε τα καπέλα τους σε πολύ λεπτές φετoύλες. Πλένουμε και τινάζουμε το δεντρολίβανο, μαδάμε τις βελονίτσες του από το κοτσάνι και τις ψιλoκόβoυμε.
3. Ανακατεύουμε τα ζεστά, στραγγισμένα σπαγγέτι με το δεντρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι το βούτυρο και με 2 κουτάλια σούπας από το νερό μέσα στο οποίο είχαν βράσει.
4. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και το βάζουμε σε ζεστά πιάτα. Σκορπίζουμε από πάνω τις φετούλες τα μανιτάρια, ραντίζουμε με το λάδι και σερβίρουμε αμέσως.
Tips: Είναι πάντα καλύτερο να χρησιμοποιούμε λάδι ψυχρής έκθλιψης.
Πηγή: Gourmed.gr
SELECTIONS
- 6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου
- 5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια
- Ο οίκος Missoni επιστρέφει στις ρίζες του και παρουσιάζει τη συλλογή Kaleidoscopica
- Πώς να διαλέξεις και να φροντίσεις το αθλητικό σου σουτιέν