![](/templates/yootheme/cache/7f/spaggetimemanitaria750-7f85d394.jpeg)
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Η εποχή των μανιταριών άρχισε! Θα τη γιορτάσουμε με αυτό το πιάτο ζυμαρικών
Σπαγγέτι με φρέσκους αγκαθομανίτες.
Οι αγκαθομάνιτες είναι μανιτάρια που φυτρώνουν στις Κυκλάδες, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι άλλο μανιτάρι θέλετε.
Συστατικά:
450 γρ. σπαγγέτι
αλάτι
250 γρ. αγκαθομανίτες
1 κλωνί δεντρολίβανο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
80 γρ. βούτυρο
75 γρ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
Οδηγίες:
1. Βράζουμε τα σπαγγέτι, al dente, σε νερό με αλάτι και τα στραγγίζουμε.
2. Καθαρίζουμε και βουρτσίζουμε τα μανιτάρια και κόβουμε τα καπέλα τους σε πολύ λεπτές φετoύλες. Πλένουμε και τινάζουμε το δεντρολίβανο, μαδάμε τις βελονίτσες του από το κοτσάνι και τις ψιλoκόβoυμε.
3. Ανακατεύουμε τα ζεστά, στραγγισμένα σπαγγέτι με το δεντρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι το βούτυρο και με 2 κουτάλια σούπας από το νερό μέσα στο οποίο είχαν βράσει.
4. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και το βάζουμε σε ζεστά πιάτα. Σκορπίζουμε από πάνω τις φετούλες τα μανιτάρια, ραντίζουμε με το λάδι και σερβίρουμε αμέσως.
Tips: Είναι πάντα καλύτερο να χρησιμοποιούμε λάδι ψυχρής έκθλιψης.
Πηγή: Gourmed.gr
SELECTIONS
- Ο Elon Musk παρουσιάζει ένα AI-generated fashion show με τα διασημότερα πολιτικά πρόσωπα και γίνεται talk of the Internet
- Το ολοκαίνουριο μακρύ καρέ της Έβελυν Καζαντζόγλου θα σε πείσει να κοντύνεις κι εσύ τα μαλλιά σου αυτό το καλοκαίρι
- Charlize Theron, Serena Williams, Rosalía και Zendaya κλέβουν τις εντυπώσεις στο party του LVMH για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού
- 5 τρόποι για να ανακουφίσεις την επιδερμίδα σου μετά από ένα ηλιακό έγκαυμα