ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Κανελόνια με κοτόπουλο
Ο συνδυασμός γεύσεων ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους!
Συστατικά:
1 κουτί κανελόνια
500 γρ. κοτόπουλο στήθος
2 ψιλοκομμένα ξερά κρεμμύδια
1 κιλό φρέσκες ώριμες ντομάτες
½ ποτήρι λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 φλιτζάνια γάλα
1 ½ φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
200 γρ. φρέσκο τυρί
ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι
Οδηγίες:
Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε με το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και μετά από λίγο προσθέτουμε το κρασί και το αφήνουμε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να στεγνώσει από τα υγρά του.
Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ: Βάζουμε στη κατσαρόλα το βούτυρο με το αλεύρι, ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα και προσθέτουμε 1 φλιτζάνι γάλα. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε 7-8 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια για να μη κολλήσει.
Τρίβουμε τις ντομάτες και σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη μπεσαμέλ, τη μισή ποσότητα ντομάτας, το κοτόπουλο, τη μισή γραβιέρα και το τυρί κρέμα. Καλύπτουμε με λίγη τριμμένη ντομάτα τη βάση ενός ταψιού, γεμίζουμε τα κανελόνια, τα στρώνουμε με τη σειρά στο ταψί και τα περιχύνουμε με την υπόλοιπη ντομάτα και 1 φλιτζάνι γάλα. Πασπαλίζουμε με τη τριμμένη γραβιέρα και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 C για 30 λεπτά περίπου.
Πηγή: Gourmed.gr
SELECTIONS
- «Δεν φοβάμαι τα ελαττώματά μου. Λατρεύω τις ατέλειές μου» Lady Gaga
- 6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου
- 5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια
- Ο οίκος Missoni επιστρέφει στις ρίζες του και παρουσιάζει τη συλλογή Kaleidoscopica